Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Mateo Pavlović: „Da nisam dobro igrao, sigurno me ne bi uzeo St. Etienne koji je mnogo veći klub od Rijeke“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 10:10

Zanimljiva izjava hrvatskog stopera koji odlazi u Francusku na posudbu bez mogućnosti otkupa ugovora.

Kad je Robert Palikuča, o čijim je 'sjajnim' potezima već napisano i previše tekstova, slagao momčad Rijeke prije početka sezone, jedna od glavnih stavki bila mu je da u obranu dovede provjereno, iskusno ime s liderskim osobinama. Spominjalo se mnoštvo igrača, da bi na kraju odabir pao na Matea Pavlovića, stasitog stopera koji je najbolje dane svoje karijere proveo u Francuskoj. Stigao je s velikim očekivanjima, trebao je postati jedan od lidera, ali već nakon prvih nekoliko utakmica (naročito protiv Djurgardensa na Rujevici) je bilo jasno kako 'to nije to'. Nebeski letači Krešić i Pavlović su protiv Šveđana izgledali poput veterana, a iako je Pavlović igrao standardno tijekom cijelog prvog dijela sezone, nakon polusezone su mu iz kluba poručili kako se na njega više ne računa.

Priključio se 'odredu otpisanih', ali nedugo nakon toga pronašao je klub kojeg nije mogao odbiti. Javio se St.Etienne, danas francuski drugoligaš, koji ima velikih problema u posljednjoj liniji, pa je tako Pavlović postao 'vatrogasno rješenje' te se novom klubu priključio na posudbu do kraja sezone bez mogućnosti otkupa ugovora.

„Nisam mogao odbiti ovu ponudu, St.Etienne je veliki klub, ali morat ćemo se boriti do posljednjeg kola za ostanak u ligi“, rekao je u razgovoru za Sportske novosti 32-godišnji branič koji je ranije u Francuskoj igrao za Angers i Amiens.

Oglas

Hajduk - Rijeka


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Za Rijeku je skupio ukupno 15 nastupa, a iako nije oduševio svojim izvedbama, on je ipak bio iznenađen što se u klubu nije na njega računalo.

Odigrali smo lošu jesen, znalo se da će biti promjena u klubu nakon tih razočaranja. Klub se odlučio riješiti nekih igrača, a ja sam, nažalost, bio među njima. Nisam mogao zamisliti ovakav scenarij kad sam dolazio u Rijeku, ali život, posebno nogometni, piše čudne priče.“

Na pitanje je li zadovoljan svojim igrama, ponudio je sljedeći odgovor:

„Načelno jesam, ali nisam baš bio prezadovoljan. Podbacio sam na posljednjoj utakmici protiv Dinama, dok sam u ostalima bio na zadovoljavajućoj razini. Uostalom, da nisam dobro igrao, sigurno me ne bi uzeo St. Etienne koji je mnogo veći klub od Rijeke. Žao mi je što je ovako ispalo, kad sam dolazio mislio sam da ću ovdje završiti karijeru. Ali, tako je – kako je, morao sam prihvatiti klupsku odluku.“

Na Rujevici su se, nakon očajnog prvog dijela sezone, ove zime odlučili riješiti povećeg broja igrača pa su tako, um Matea Pavlovića, klub napustili Haris Vučkić (Buriram, transfer), Bernard Karrica (ND Gorica, posudba), Damjan Pavlović (Dagerfors, posudba), Matej Vuk (Istra 1961, transfer), Gabriel Lunetta (Sudtirol, posudba), Roko Jurišić (SV Ried, transfer), Admir Bristrić (Olimpija, transfer), Alen Halilović (raskid ugovora) i Albert Solano (raskid ugovora). U prve dvije utakmice u drugom dijelu sezone Riječani su osvojili četiri boda, dok ih za vikend očekuje gostovanje na Poljudu gdje ih dočekuje Hajduk. (rv)



Tagovi

Mateo PavlovićHNK RijekaRijekaSaint EtienneSt. Etienne

Ostale Vijesti