Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Masakr Arsenala na Etihadu, s Topnicima se rugaju i vlastiti navijači na tribinama (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.08.21. | 15:22

Igralo se praktički na jedan gol

Treće kolo Premier lige otvorili su Manchester City i Arsenal u utakmici koju smo nekad mogli nazvati derbijem kola, a danas je to s obzirom na igru i rezultate Arsenala posljednjih sezona teško i izgovoriti. City je dominirao tijekom cijelog susreta i praktički je masakrirao Artetinu ekipu koja nije imala ni najmanje šanse na Etihadu protiv domaćina koji je slavio s 5:0.


Možda bi strateg Topnika pokušao pronaći opravdanje u direktnom crvenom kartonu Granita Xhake u 36. minuti koji je Švicarac zaradio nakon uklizavanja s dvije noge Cancelu, ali to isto ne bi imalo smisla. Razlog je jednostavan, City je vodio 2:0 i prije isključenja Xhake, a Arteta je u Manchester nakon dva poraza u prvenstvu sigurno stigao u nadi da primi što manje i da se što manje osramote. Ovo zadnje je iz kola u kolo teško ostvarivo.

Prekršaj Xhake možete pogledati OVDJE.

 Prvi gol pao je već u sedmoj minuti. Cityjevi igrači poigravali su se između linija šuplje obrane Arsenala, a jedan centaršut s desne strane uputio je Jesus koji je glavom vrha peterca u mrežu pospremio Gundogan.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Prvi gol je bio školski primjer napadačke akcije kvalitetnije momčadi, ali za drugi možemo samo kazati da je čisti poklon katastrofalne obrane Arsenala. Nakon jednog kratkog izvođenja slobodnog udarca lopta je došla do Silve koji je jednostavno napucao prema kaznenom prostoru kao da je znao da će proći pored tri igrača Arsenala i stići do Ferrana Torresa. Ne znamo je li baš to tako zamislio Silva, ali znamo da je uspjela ta španjolska veza i Torres je bez Većih problema povisio na 2:0 u 12. minuti.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Koliko je Arsenal bio sterilan najbolje govori prilika za smanjenje na 2:1 kada se u 20. minuti Ederson poigravao u šesnaestercu i s par metara od gola pokušao dodati na lijevu stranu. Pritisnuo ga je Smith Rowe koji nije iskoristio presječeno dodavanje za pogodak Arsenala. Lopta je tek završila s lijeve stative u gol autu kod desne stative.


Kako smo spomenuli ranije u 36. minuti je Arsenal ostao s igračem manje, a to i nije nešto previše utjecalo na razliku u igri jer se samo nastavilo ono s početka susreta, a to je dominacija domaćina. Tu dominaciju ponovno naplaćuju pred kraj prvog dijela koji su završili s posjedom 74 posto te šest udaraca prema vratima od čega su tri bila u okvir, a s druge strane Arsenal je imao tek jedan udarac zabilježen tijekom cijelog susreta. Na 3:0 u 43. minuti povisio je Gabriel Jesus. Bio je to još jedan gol iz rubrike vjerovali ili ne s obzirom na reakciju obrane Arsenala. Grealish je prošao po desnoj strani u kazneni prostor i s ruba peterca dodao do Jesusa pored četiri igrača Arsenala koji je zabio bez većih problema.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Da ne ostane samo na tri gola pobrinuo se Rodri u 53. minuti kada je s 18 metara pogodio uz stativu za 4:0, a gol su proslavili na tribinama i navijači Arsenala kojima nije preostalo ništa drugo nego šalit se na svoj račun.

Pogodak Rodrija pogledajte OVDJE.

Da bi vatromet bio potpun na Etihadu i da pukne petarda pobrinuo se Ferran Torres u 84. minuti. Mahrez je poslao teledirigiranu loptu s desne strane, a Torres se samo naklonio u kaznenom prostoru i zabio za 5:0.

Pogodak Torresa pogledajte OVDJE.

Ovom pobjedom i trenutnom gol razlikom 10:1 te šest bodova u tri kola City je zasjeo na prvo mjesto trenutno u Premier ligi. Arsenal s druge strane drži začelje i postaje glavni favorit za ispadanje iz Premier lige već na otvaranju ove sezone. Tri utakmice u Premier ligi i tri poraza te gol razlika 0:9 sigurno ne ulijevaju optimizam navijačima Topnika. 


PREMIER LIGA 3. KOLO:

Subota

Man City – Arsenal 5:0 (Gundogan 7', Torres 12', 85', G. Jesus 43', Rodri 53')

Aston Villa – Brentford 1:1 (Buendia 13' / Toney 7')

Brighton – Everton 0:2 (Gray 41', Calvert-Lewin 57')

Newcastle – Southampton 2:1 (Wilson 55', Sain-Maximin 90'+1' / Elyounoussi 74')

Norwich – Leicester 1:2 (Pukki 44' / Vardy 8', Albrighton 77')

West Ham – Crystal Palace 2:2 (Fornals 39', Antonio 68' / Gallagher 58', 70')

Liverpool – Chelsea (18:30)

Nedjelja

Burnley – Leeds (15:00)

Tottenham – Watford (15:00)

Wolves – Man Utd (17:30)



Ostale Vijesti