REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Martin Erlić na meti prošlosezonskog hit kluba Bundeslige!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.06.22. | 08:36

Poznata je i odšteta koju su spremni platiti.

Sjajnim igrama u drugom dijelu prošle sezone, a onda sad i sjajnim izvedbama u Ligi nacija, Martin Erlić na sebe je navukao veliki interes od klubova iz najboljih svjetskih liga. Branič Sassuola, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Speziji, uskoro bi mogao put Njemačke, jer njegove su igre zainteresirale čelnike Fraiburga, a talijanski mediji javljaju kako je spomenuti klub spreman srušiti rekord i za hrvatskog stopera platiti 10 milijuna eura.

Osim Freiburga, koji je lani bio hit klub Bundeslige, Erlića već neko vrijeme ‘navodno’ prati i Milan. No, tkogod želi Erlića još otprije, a onda je vidio izvedbe stasitog stopera u Ligi nacija, sigurno si je ‘počupao svu kosu s glave’. Jasno je, kad uštopaš Benzemu i Mbappea, onda možeš sve. A Erlić je, zajedno s Josipom Šutalom, u tome uspio.

Erlić bi došao u klub kao zamjena za Nica Schlotterbecka za kojeg mnogi smatraju da bi u narednih nekoliko godina mogao postati najbolji branič svijeta. Nico je davno sve dogovorio s BVB-om koji je za njega platio 20 milijuna eura, a novom klubu se već priključio.

Fascinantno je tako da bi Erlić, iako nema nijedan službeni nastup za prvu momčad Sassuola, klubu mogao osigurati ogroman novac od transfera. Sassuolo ga je platio 3.5 milijuna eura, s tim da su taj iznos malo ‘smanjili’ budući da je za prošlosezonsku posudbu Spezia platila 500 tisuća eura. Hipotetski, kad bi Erlić otišao u Freiburg za 10 milijuna eura, Sassuolo bi na njemu zaradio čistih sedam milijuna eura i to sve bez da je ijednom zaigrao za prvu momčad. Posao iz snova…

U svakom slučaju, da će Hrvat biti ‘vruća roba’ ovog ljeta mogli smo pretpostaviti. Freiburg ima ‘pole position’, ali utrka je tek krenula, prijelazni rok završava za više od dva mjeseca, a dotad se svašta može promijeniti…


Tagovi

Martin ErlićSassuoloFreiburgBundesligaSerie ALjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti