Martial prvim hat-trickom Uniteda u post-Fergusonovoj eri približio Vragove Ligi prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.06.20. | 20:56

Jimenez i Traore vuku Wolvese u stopu sa Crvenim vragovima.

U ranijem terminu ove serijede gledali smo četiri utakmice 31. kola engleskog Premiershipa, a definitivno najvažnija, iako rezultatski ne i najzanimljivija, bila je ona na Old Traffordu gdje je Manchester ugostio Sheffield United.

Nažalost po sve ljubitelje „underdog“ momčadi, momci Chrisa Wildera sve su dalje od plasmana u Europu u svojoj povratničkoj sezoni u najjačem rangu engleskog nogometa. Nakon remija s Aston Villom i poraza od Newcastlea, danas ih je imenjak iz Manchestera porazio rezultatom 3:0, a glavnu ulogu imao je Anthony Martial koji je postigao sjajan hat-trick.

Već od praktički samog starta postalo ej jasno da ovo neće biti dobrih 90 minuta za „Bladese“. Igrala se sedma minuta kada su Aaron Wan-Bissaka, Martial i Marcus Rashford izigrali gostujuću obranu, engleski napadač je prizemnim ubačajem u petercu na prvoj stativi pronašao Francuza, koji poentira za 1:0.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">18 - Anthony Martial has scored 18 goals in all competitions this season, making it the best goalscoring campaign of his career. Clinical. <a href="https://t.co/4siGLBvlxd">pic.twitter.com/4siGLBvlxd</a></p>&mdash; OptaJoe (@OptaJoe) <a href="https://twitter.com/OptaJoe/status/1275848227305250816?ref_src=twsrc%5Etfw">June 24, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Potom je u 13. minuti Martial pokušao uzvratiti uslugu Rashofrdu, francuski golgeter servirao je loptu na pladnju, ali 22-godišnji član Gordog Albiona promašio je prazna vrata.

Zato Martial nije imao problemas egzekucijom, štoviše. Otkucavala 43. minuta kada su Crveni vragovi počeli jedno 'prebrojavanje' na lijevoj strani, Fernandes i pogba su prebacili loptu na desnu stranu odakle Wan-Bissaka pronalazi 24-godišnjeg bivšeg napadača Monaca koji nakon prizemnog dodavanja ponovno poentira desnom nogom za 2:0.

S tim rezultatom otišlo se na odmor, momčad Ole Gunnar Solskjaera kntrolirala je utakmicu i u nastavku, a točku na i postavio je ponovno Martial svojim trećim golom nakon još jednog duplog pasa s Rashfordom.

Vrijedi spomenuti da je ovo bio prvi prvenstveni hat-trick jednog igrača Manchester Uniteda od odlaska Sir Alexa Fergusona 2013. godine.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">2013 - Anthony Martial is the first Manchester United player to score a <a href="https://twitter.com/premierleague?ref_src=twsrc%5Etfw">@premierleague</a> hat-trick since Sir Alex Ferguson retired in 2013; since the 2013-14 season, 21 different clubs have seen a player score a hat-trick in the competition before Martial&#39;s today. Hiatus. <a href="https://t.co/NyNFaPuU8H">pic.twitter.com/NyNFaPuU8H</a></p>&mdash; OptaJoe (@OptaJoe) <a href="https://twitter.com/OptaJoe/status/1275860067900895232?ref_src=twsrc%5Etfw">June 24, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Osim Vragova, uspješan je bio i Wolverhampton koji je na svom Molineuxu minimalnom pobjedom uzeo sva tri boda protiv Bournemoutha i ostao disati sa vratom Solskjaerovoj momčadi s jednakim brojem bodova.

Ponovno su ključni igrači za Wolvese bili Adama Traore i Raul Jimenez. Prvi je probio po desnoj strani u svom karakterističnom driblinu, sjajno je zavrnuo na peterac gdje je najviši i najsnalažljiviji meksički golgeter koji zabija za pobjedu.

Riječ je, inače, o najplodonosnijem duetu u Premiershipu koji je u ulozi asisteng-strijelac zabio zajedničkih 10 golova, četiri više od prvih pratitelja Aguera i De Bruynea.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">10 - Adama Traoré and Raúl Jiménez have now combined for 10 Premier League goals this season, the most of any PL duo, and just the seventh different partnership to manage at least 10 in a single campaign in the competition. Brand. <a href="https://t.co/9Zzj4stU1F">pic.twitter.com/9Zzj4stU1F</a></p>&mdash; OptaJoe (@OptaJoe) <a href="https://twitter.com/OptaJoe/status/1275857151580344333?ref_src=twsrc%5Etfw">June 24, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

U preostalim utakmicama, Everton je golom Keanea (55') minimalno porazio posljednjeplasirani Norwich, dok su Newcastle i Aston Villa podijelili bodove (1:1).

 (Foto: Reuters)


Tagovi

Anthony MartialMarcus RashfordRaul JimenezAdama TraoreAaron Wan BissakaSheffield United

Ostale Vijesti