REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Marseille se vratio na drugo mjesto, Angers s Jakolišem nadomak spasa

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 19:31

Novi prvenstveni poraz upisao je ugledni francuski ligaš Bordeaux koji je na rubu ispadanja

Rutinski i uvjerljivo pobijedili su nogometaši Marseillea s 3:0 Lorient u gostima, u dvoboju 36. kola francuske Ligue 1.

Vratio se time Marseille na drugo mjesto ljestvice koje donosi izravni plasman u Ligu prvaka iduće sezone. Trenutačno Marseille ima tri boda više od Monaca te šest više od Rennesa, koji ima i utakmicu manje.

Strijelci su za ovo slavlje Marseillea bili Dieng u 39., Guendouzi u 48. i Gerson u 67. minuti. Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car počeo je utakmicu za Marseille, ali je i zamijenjen početkom drugog dijela, u 53. minuti.

Lorinet je ostao u opasnoj zoni, na 17. mjestu te nastavlja svoju borbu kako bi i iduće sezone igrao u francuskoj eliti.

Novi prvenstveni poraz upisao je, pak, ugledni francuski ligaš Bordeaux. Njega je u ogledu 36. kola pobijedio Angers s 4:1. Bordeuax je u posljednjih pet prvenstvenih utakmica upisao četiri poraza i remi te mu je do kraja sezone, a to su još samo dva kola, dostižno ostalo tek 18. mjesto s kojeg će klub igrati dodatne kvalifikacije za ostanak u eliti. Trenutačno 18. St. Etienne ima četiri boda više od Bordeauxa.

Angers se ovom pobjedom i definitivno spasio neugodne završnice sezone, a recimo kako je za pobjednički sastav od 69. minute igrao hrvatski nogometaš Marin Jakoliš.

Lens je golom Fofane u 92. minuti pobijedio Reims u gostima 2-1 čime je i dalje ostao u utrci za jedno od mjesta koje vodi iduće sezone u Europsku ligu. Trenutačno je Lens na sedmom mjestu, a Strasbourg i Nica imaju dva boda više. (Hina)

Ligue 1, 36. kolo

Petak, 6. svibnja

Lille - Monaco 1:2

Subota, 7. svibnja

Brest - Strasbourg 0:1

Nedjelja, 8. svibnja

Metz - Lyon 3:2

Angers - Bordeaux 4:1

Clermont - Montpellier 2:1

Reims - Lens 1:2

Lorient - Marseille 0:3

PSG - Troyes 20.45

Srijeda, 11. svibnja

Nice - St. Etienne 19.00

Nantes - Rennes 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Ligue 1Olympique MarseilleAngersMarin JakolišDuje Ćaleta-Car

Ostale Vijesti