Pixsell/Privatna arhiva Maro Katinic
Pixsell/Privatna arhiva Maro Katinic

Maro Katinić za Germanijak: "Veselim se sudaru s Krznarom, to je najbolji trener u mojoj karijeri"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.03.23. | 11:30

Mladi stoper Dinama redovito nastupa za slovenskog prvoligaša Bravo i očekuje povratak u Maksimir na ljetne pripreme prve momčadi

U srijedu će u Ljubljani domaći Bravo dočekati Maribor. Bit će to i susret bivšeg trenera i igrača iz maksimirskih dana. Damir Krznar na klupi Maribora a Maro Katinić kao stoper Brava… Uoči utakmice okrenuli smo broj mladog igrača Dinama na posudbi u slovenskom prvoligašu.

“Damir Krznar je najbolji trener koji me trenirao do sada. Smatram da sam od njega najviše naučio. Studiozan je bio u pripremanju taktike, tehnike i izvedbe. Veselim se susretu jer će biti jako zanimljivo igrati protiv njegovog Maribora a kroz pripremu za tu utakmicu pripremio sam da radi nešto slično što je radio s nama. Ma redovito čujem u Sloveniji pohvale na njegov račun”, otkrio nam je ovaj 18-godišnjak koji je u Bravo stigao početkom godine u potrazi za minutažom. Imao je izbor ostati u juniorskoj momčadi Dinama ili tražiti sredinu s jačim podražajem i kvalitetom.

“Izabrao sam ovo drugo. Ne znam kako je išla priča, ali stigao sam na pripreme s juniorima i onda su mi rekli da postoji opcija za Sloveniju. Sjeo sam sa svojim agentom Filipom Arkulinom kojem beskrajno vjerujem, odvagali smo pluseve i minuse i shvatili kako je ovo najbolji put za mene”, priča Katinić koji je po dolasku u Bravo dobio priliku u posljednjoj liniji a koju ne ispušta. Trenutno je skupio šest utakmica s punom minutažom što je rijetkost za tako mladog igrača.

“Uvijek ispred sebe stavljam velika očekivanja. Gdje god sam stigao, želio sam se dokazati. Prvo sebi, onda treneru, suigračima i svima drugima. Znao sam da je ova liga puno zahtjevnija i teža od onoga što sam igrao do sada. Da su igrači iskusniji i da se svako bori za svoje mjesto pod suncem. Bio mi je to izazov. Zadovoljan sam svime”, priča nam ovaj mladić koji je stigao u Dinamo iz Rijeke prije četiri godine. U Maksimiru je bio kadet, odradio je juniorski staž a ima i dvadesetak utakmica u B momčadi koja se natjecala u 2. HNL.

“Dinamo je bio najbolji dio mog nogometnog života. Vezan sam uz taj klub, ljude koji rade tamo i navijače. U Zagrebu sam završio školu, prošao tri kategorije i činjenica je kako mi je Dinamo dao što nitko drugi nije. Neku sigurnost i potporu. Hvala Dinamu i ljudima koji me vode kroz ovu priču”, govori nam Katinić koji otkriva kako sve što čini u Bravu ima jedan cilj; povratak u Maksimir.

“Naravno. Uvijek moraš imati neke ciljeve pred sobom. Moje je bio da se ovdje nametnem, izborim mjesto u momčadi i skupljam iskustvo s kojim će su na ljeto pojaviti na pripremama u Maksimiru i pokušati izboriti ostanak u prvoj momčadi. Baš sve je podređeno tome”.

Bravo je član slovenske lige koji je trenutno na 7. mjestu i još uvijek upitan za ostanak u ligi.

“Klub je dobro organiziran. Trenutno smo u maloj krizi, ali nemam dvojbi u našu kvalitetu koja bi nam trebala osigurati ostanak u ligi. Ima desetak kola do kraja, treba se sabrati i ispuniti taj cilj”.

Zanimljivo, Bravo je imao primaran cilj boriti se za Europu. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, očekivanja su se mijenjala u skladu s time.

“To je tako u nogometu. No, još uvijek se osjeti optimizam i vjera. I to je ono najbitnije”.

Život u Ljubljani nije loš. Prvo je Katinić živio u apartmanu koji mu je klub pronašao da bi se potom preselio u stan. Često mu dolazi obitelj i agent Arkulin na utakmice pa i nije tako teško kratiti dane u inozemstvu.

“Zapravo je super. Grad je odličan, malo me muči jezik ali imam sjajne suigrače koji su me odmah prihvatili i stavili se na raspolaganje. Puno to znači”.

A odlično društvo Katinić ima i u U-19 reprezentaciji koju vodi Josip Šimunić.

“Puno talentiranih igrača, puno jakih individualaca ali me veseli što djelujemo kao momčad. Pred nama su kvalifikacije u Portugalu i mislim da neće biti problema s time”, završio je mladi Maro Katinić.



Tagovi

NK BravoGNK DinamoHNLSlovenska nogometna liga

Ostale Vijesti