Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Marko Tolić: “Neće nas zavarati navijačka euforija, u Šibeniku ćemo biti maksimalni i riješiti pitanje prvaka”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 08:34

Vezist koji bi u nedjelju na Šubićevcu mogao zamijeniti kartoniranog Mišića

Hoće li Ante Čačić na Šubićevcu požutjelog Josipa Mišića zamijeniti Markom Tolićem? Bila bi to ‘desetka’ za ‘šesticu’, promjena formacije u 4-2-3-1 s Ademijem i Ivanušecom kao tandemom stražnjih veznih, iako i kapetan može biti sam iza, a Ivanušec i Tolić ispred njega, no Ademi voli ići naprijed i protiv suparnika koji se brane, a takav se u nedjelju očekuje Šibenik, često bude prevaga iz drugog plana. Malo je čak reći prevaga, a točnije – ‘match winner’.

Kako bilo, sigurno je da je veća vjerojatnost da u početnih 11 bude Tolić, a ne primjerice mladi Martin Baturina, koji je protiv Lokomotive nedavno u Kranjčevićevoj, blago rečeno, izgorio u prevelikoj želji.

“Ma, ne opterećujem se time. Toliko mi se toga dogodilo u karijeri, svašta sam prošao da se ne mogu time zamarati. Od one zadnje ozljede lista već dugo me ništa ne boli, spreman sam i zdrav, normalno treniram i čekam svoju šansu. Koliko god igrao, otpočetka ili s klupe, dat ću sve od sebe da iskoristim minutažu I da osvojimo naslov prvaka”, izjavio je u intervjuu za Sportske novosti Marko Tolić (25).

Nije dosad uhvatio kontinuitet igara u plavom dresu (30 nastupa u svim natkecanjima, ali samo 773 minute), no imao je svojih “15 minuta slave” protiv Seville. Dinamu slijedi Šibenik (nedjelja, 19.05).

“Idemo tamo po pobjedu, riješiti pitanje prvaka”.

(11.0) Šibenik (6.25) Dinamo (1.25)

Prijatelji ga zovu za ulaznice, pokušava udovoljiti onima s kojima je najbolji… Jedno je sigurno, u Šibeniku se sprema “modra fešta”, a utakmica još nije ni počela.

“Vjerujte, mi smo potpuno fokusirani na utakmicu i čitava ta priča, euforija, neće nas zavarati. U ovoj je momčadi previse odličnih igrača, koji su odigrali već puno velikih utakmica i nitko od nas ne pomišlja na ikakvo opuštanje. Preiskusni smo svi skupa da padnemo na to kako je sve gotovo i kako trebamo samo istrčati u Šibeniku. Ne, nikako, idemo tamo odigrati pravu utakmicu, maksimalno, jer samo tako možemo do pobjede kojom bismo pozitivno okončali sezonu. Siguran sam kako ćemo to i napraviti.”

Pobjeda nad Osijekom donijela je i optimizam u plavu svlačionicu.

“Nakon takve, uvjerljive pobjede, uz dobru igru, jasno je da nam je svima lakše, da smo puni optimizma i samopouzdanja. Dosta se sumnjalo u nas tijekom sezone, sad smo opet pokazali da smo najbolji kad je najvažnije, kad se odlučuje, pa nema razloga da tako ne bude i u Šibeniku.”

Znači, gotovo je s onim promjenjivim nizom dobra-loša-dobra utakmica?

“Nadam se da jest, da ćemo na Šubićevcu nastaviti kako smo završili nadmetanje s Osijekom”.

(11.0) Šibenik (6.25) Dinamo (1.25)

Novi trener Ante Čačić opustio je momčad.

“Odgovara mi njegov pristup, pozitivan je, smiren, dobro komunicira s igračima. Svidjelo mi se što je rekao na prvom sastanku kad je kazao da nas on nema što novo naučiti u tako malo vremena, da su svi igrači u Dinamu dovoljno kvalitetni i da samo to pokažemo na terenu. Niti nakon kiksa od Lokomotive nije očajavao, lijepo je svakome rekao što nije bilo dobro i što moramo popraviti. Onda smo protiv Osijeka odigrali odlično i mislim da nam se u Šibeniku neće dogoditi neki novi kiks, da smo svjesni kakva nas utakmica čeka. Pobijedit ćemo”, poručio e Tolić za SN. Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

1. HNL, 35. kolo:

Petak, 13. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Gorica, 18.00

Subota, 14. svibnja

Slaven Belupo - Rijeka, 17.00

Hajduk - Istra 1961, 19.05

Nedjelja, 15. svibnja

Osijek - Lokomotiva, 17.00

Šibenik - Dinamo, 19.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Marko TolićGNK DinamoNK ŠibenikPrva HNLDinamo ZagrebŠubićevac

Ostale Vijesti