Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Marketinški kiks ili promišljeni štos: Ajax objavio video produženja ugovora s Overmarsom, pa ga pobrisao (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.12.21. | 19:55

Ugovor će potpisati do 2026 godine.

48-godišnji Nizozemac, svojedobno jedan od najboljih krilnih napadača svijeta, Marc Overmars svjetsku slavu stekao je igrajući za Ajax, Arsenal, Barcelonu i dakako, nizozemsku reprezentaciju. Danas je sportski direktor Ajaxa, kluba koji iz godine u godinu izbacuje silne talentirane igrače, prodaje ih u najjače svjetske klubove, a onda kreće ispočetka. I uvijek je uspješan.

Od kada je Overmars postao sportskim direktorom Ajaxa, početkom sezone 2012/13, Kopljanici su osvojili četiri naslova prvaka Nizozemske, dva nizozemska Kupa i Superkupa, 2017. igrali su finale Europske lige, a 2019. polufinale Lige prvaka. U aktualnoj sezoni najdominantnija su momčad Lige prvaka s maksimalnim učinkom od pet pobjeda i gol-razlikom 16:3. Danas protiv Sportinga mogu stići i savršenog učinka u grupnoj fazi natjecanja koje su osvojili 1995. i stigli do četvrte titule prvaka Europe (tri uzastopna naslova Kupa prvaka osvojili su od 1971. do 1973.).

(1.40) Ajax (4.80) Sporting (7.75)

U aktualnoj momčadi Ajaxa igra nekoliko zaista zanimljivih igrača koje će Kopljanici prodati za višemilijunski iznos - u prvom redu napadača Sebastiena Hallera i brazilske ofenzivce Davida Neresa i 21-godišnjeg Antonyja koji je nedavno dobio poziv za brazilsku reprezentaciju.

Nedavno se špekuliralo kako je Newcastle ozbiljno zagrizao u namjeri da dovede Overmarsa u svoje redove, a isto su proteklih godina pokušali i još neki klubovi Liga petice. No, čini se da od toga neće biti ništa. Ajax je nehotično na svojim društvenim mrežama objavio video u kojem djelatnici klubova iz Engleske, Italije i Francuske zovu Overmarsa ne bi li ga nagovorili da dođe u njihov klub. Na kraju videa, Overmars, koji sjedi u pubu, otpije gutljaj pive, a na ekranu se pojavljuje natpis Overmars 2026, godina do koje bi, čini se, Overmars trebao ostati u klubu iz glavnog nizozemskog grada.

Ajax je ubrzo taj video maknuo. Je li bila riječ o pogrešci njihove marketinške službe ili promišljeni marketinški štos, navijačima Ajaxa je nakon ove lijepe vijesti, vjerujemo, manje bitno.


Tagovi

AjaxMarc OvermarsNizozemska

Ostale Vijesti