Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Mario Pašalić za Germanijak: „Vidjeli smo u Rusiji da se sve može“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.06.21. | 16:52

S hrvatskim veznjakom smo porazgovarali u Rovinju.

Nakon četiri godine po posudbama iz Chelsea, pravu sredinu hrvatski veznjak Mario Pašalić pronašao je u Atalanti. Za reprezentaciju je debitirao još 2014. godine na prijateljskoj utakmici protiv Cipra kada je u igru ušao umjesto Luke Modrića. Kako se ustalio u Bergamu tako se ustalio i na popisima hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za vrijeme reprezentativnih okupljanja. Dosad je upisao 26 nastupa za Vatrene i zabio tri zgoditka, a posljednji je bio u ožujku ove godine baš protiv Cipra za pobjedu u kvalifikacijskoj utakmici za iduće Svjetsko prvenstvo u Kataru.

 Još jedna sjajna sezona s Atalantom je iza njega, izborili su Ligu prvaka po treći put, a u dobroj formi stigao je i na reprezentativno okupljanje za Euro. Prva utakmica na Europskom prvenstvu je iza Vatrenih. Nažalost, poraz od Engleza, ali moral u momčadi nije pao i očekuju prolaz skupine.

S Pašalićem smo razgovarali u Rovinju gdje je bazni kamp Vatrenih za vrijeme Eura u rijetkim slobodnim trenucima naših reprezentativaca.

„Atmosfera nije nimalo narušena. Treba priznati da su Englezi bili bolji. Nismo bili opasni prema naprijed i nismo kreirali dovoljno šansi. Sad se već treba okrenuti drugoj utakmici koja je pred nama i u kojoj idemo na pobjedu. Kvalitetniji smo i to treba u petak pokazati na terenu“, rekao nam je Pašalić i otkrio što očekuje od iduće utakmice s Česima.

„Neće biti lako jer su nezgodna ekipa. Dobili su Škotsku s 2:0, iako je utakmica mogla vrlo lako otići u drugom smjeru. Znamo da trebamo pobijediti u petak i ići na drugo mjesto. Po kvaliteti je realno da u ovoj grupi sad završimo na drugom mjestu. Sve to treba pokazati na terenu.“

Najveća opasnost Čeha je napadač Patrick Schick iz Bayer Leverkusena. 25-godišnjak je jučer riješio utakmicu s dva zgoditka od čega je drugi bio posebno spektakularan, ako se nešto ne promijeni, vjerojatno će biti najljepši zgoditak Eura.

„On je jako dobar. Posebno drugi gol koji je zabio Škotima s centra je bio čudo. Bit će sigurno opasan. Visok je napadač i nezgodan ima dobar skok što smo vidjeli i kod prvog gola Škotima. Trebat ćemo pripaziti na njega, a općenito imaju dobru ekipu. Dobro su posloženi, uigrani i znaju što rade. Trkački su moćni, ali mi imamo dovoljno kvalitete da bi ih dobili“, kazao nam je Pašalić.

U momčad se nakon ozljede vraća i Dejan Lovren čije iskustvo puno znači suigračima na terenu.

„On je igrač s ogromnim iskustvom i mnoštvom trofeja. Igrao je u velikim klubovima i sigurno da će nam dobro doći njegovo iskustvo i liderstvo na terenu. Super je što se vraća. Trenira već neko vrijeme s nama u punom intenzitetu. Tako da nam je to dodatni plus za iduću utakmicu“, istaknuo je.

Prokomentirali smo i situaciju u skupini E s kojom se križa hrvatska grupa D ako Vatreni budu drugi. Tamo su se dogodili pomalo neočekivani rezultati. Španjolci su odigrali remi bez golova sa Šveđanima, dok su Slovaci pobijedili favorizirane Poljake s 2:1.

„Malotko je očekivao da će se Slovačka uključiti u tu borbu. Sad su i oni unutra. Već se u prvom kolu zapetljala ta skupina pa teško prognozirati ako budemo drugi na koga bi mogli ići.“

Mario Pašalić je igrač koji ne voli riječima najavljivati velike senzacije. Za njega je teren jedino mjerilo kvalitete i rezultata na kojem se voli više pokazati. Ipak, zanimalo nas kakav osjećaj ima kakav rezultat Vatreni mogu ostvariti na ovom Euru.

„Cilj je proći skupinu. To je primarni i realan cilj. Dalje, ako budemo prvi u grupi, što će biti teško nakon ovog poraza od Engleza, znamo da se ide na onu najtežu grupu koju svi nazivaju skupinom smrti, dok kao drugi idemo na papiru lakšu. Međutim, i Švedska je pokazala da može držati nulu sa Španjolcima. Tako da nema laganih protivnika. Treba proći grupu prvo, a onda slijedi knock out faza i tu smo vidjeli u Rusiji da se sve može“, zaključio je Pašalić.


Tagovi

HrvatskaHNSHrvatska nogometna reprezentacijaMario PašalićZlatko DalićPatrik SchickČeškaEngleska nogometna reprezentacijaŠkotskaEUROEuro 2020Euro 2021

Ostale Vijesti