Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Mario Ćurić napušta Šibenik ove zime? Interes Sassuola nije nestao, ali žele ga i neki klubovi iz HNL-a

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 10:43

Sjajni veznjak, kapetan i desetka Naračastih, skupio je treći žuti karton i otpao za ogled protiv Gorice, a sve se glasnije priča ja odigrao svoju posljednju utakmicu za Šibenik…

Nogometaši Šibenika su u posljednjem prvenstvenom ogledu poraženi od Osijeka u Gradskom vrtu rezultatom 3:1. Momčad koju vodi Mario Rosas bila je veoma loša u prvih 45 minuta, Španjolac je po završetku utakmice izrazio svoje nezadovoljstvo kako je njegova momčad izgledala u prvom poluvremenu, a Osijek je suviše kvalitetan da tako slabu predstavu Narančastih ne bi kaznili.

Briljirali su za domaćina Bohar i Mierez, dok je kod gostiju pogodak postigao Antonio Marin. Iako je u tim trenucima utakmica bila riješena, važan trenutak za trenera Rosasa dogodio se u drugoj minuti sudačke nadoknade kad je kapetan Mario Ćurić zaradio javnu opomenu. Bio je to njegov treća akumulirana javna opomena zbog čega je za njega jesenki dio sezone završen te neće biti sa momčadi u Turopolju ovog vikenda.

Ćurić je tokom cijele sezone, uz prethodno spomenut dvojac Marina (Marin Jakoliš i Antonio Marin), najbolji pojedinac Narančastih te nimalo ne iznenađuje da mnogi smatraju da će on jednog dana ostvariti unosan izlazni transfer. Tri puta je Šibenik dosad na svojim vedetama zaradio više od milijun eura, a baš bi Ćurić mogao biti taj koji će kompletirati poker. Teško će s vrha svrgnuti Zeca i Bulata koji su prodani za 2.2 milijuna eura, ali bi zato mogao prestići svojeg 'dojučerašnjeg' suigrača Denija Jurića koji je na početku sezone prešao u Dinamo za milijun eura.

Sportske novosti pišu kako je izgledno da je Ćurić odigrao svoju posljednju utakmicu za Šibenik. Unazad 10-ak dana pojavila se priča kako igračima kasne plaće pa tako prodaja ponajboljeg igrača ne djeluje kao nešto nerealno. Nadalje, Šibenik ne djeluje kao netko tko će se do kraja sezone boriti za ostanak u ligi, baš kao što nitko od njih ne očekuje da uđu u borbu za neko od mjesta koje ih vodi u Europu. Dakle, sve ide u tom smjeru da eventualna (vjerojatna) prodaja Ćurića ima smisla, kako od strane kluba, tako i igrača koji bi se sigurno htio okušati u inozemstvu te je spreman na iskorak u karijeri.

Već neko vrijeme spominje se interes Sassuola, ali SN dodaju da je aktualan interes i nekoliko klubova iz gornjeg doma HNL-a. Zasad nema konkretnih imena tih istih klubova te se samo navodi da je riječ o onima iz gornjeg doma prvenstvenog poretka.

Spomenimo za kraj kako tržišna vrijednost kapetana Narančastih iznosi 400 tisuća eura te da je ugovorno vezan do ljeta 2023. godine. Njegova prodaja mogla bi biti zlata vrijedna za Kolumbijce koji, prema zasad nepotvrđenim informacijama, i dalje nisu ispunili svoja obećanja igračima glede zaostalih plaća. Ako se to prolongira, neki od njih bi mogli i tražiti raskid ugovora te bi se tako klub našao u još većim problemima. Uzbudljivo je na Šubićevcu ovih dana, a sve to sugerira da će biti još zanimljivije kad se otvori zimski prijelazni rok…


Tagovi

Mario ĆurićNK ŠibenikZimski prijelazni rokGermanijak transferitransfertransferiSassuolo

Ostale Vijesti