Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Marijo Strahonja za Stadion: "Kolarić je pokazao da je urođeni talent, odlično je pripremljen i fizički i psihički"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 20:59

Sudački ekspert komentirao predstavu 26-godišnjeg suca na derbiju između Dinama i Hajduka

Sudac Patrik Kolarić je davno svirao kraj na Maksimiru čime je završila 31.po redu sezona 1.HNL, no prvenstvo još uvijek nije gotovo. Osim finala Kupa, tu je i ono “treće” sudačko poluvrijeme gdje stručnjaci komentiraju suđenje i tako stavljaju točku na “i” zbilja zanimljive i napete sezone.

Dok čekamo da se oglasi sudačka komisija na čelu s Brunom Matićem, tradicionalno ponedjeljkom pratimo Stadion, specijaliziranu emisiju HRT-a koja prati sve vezano uz domaći nogomet, pa tako i suđenje. Kao i uvijek, gost je bio Marijo Strahonja, a srećom po nogomet, bivši sudac nije imao puno posla.

Derbi Dinama i Hajduka je prošao na terenu bez pretjeranih previda, bez obzira što je čast dijeljenja pravde pala na mladog i neiskusnog Patrika Kolarića, 26-godišnjaka iz Čakovca kojem je derbi bio druga utakmica u elitnom društvu.

“Ovo je apsolutno presedan, nemam spoznaje da se u nekoj ligi u Europi dogodilo nešto slično. Sudačka komisija pokazala mu je veliko povjerenje, no to je moglo biti jako skupo za njega bio je to rizik. Ipak, ispalo je sve dobro. Dobro je da se pokazalo da mladi suci mogu napredovati i da će dobiti priliku, a i Kolarić je pokazao da je urođeni talent, odlično je pripremljen i fizički i psihički, Ima i jedan specifičan izraz lica, kad ga UEFA uzme pod svoje slijedi mu velika karijera. Pokazao je hladnokrvnost,"smatra Strahonja.

I to zbilja jest tako. Kolarić je odlično sudio kroz cijelu utakmicu, a u prilog visokoj ocjeni ide i činjenica da je sve zakučaste situacije ispravno procijenio. Bila je tu ruka Livaje, no ta situacija je bila zbilja jasna. Jedina, nazovimo ju sporna situacija stigla je duboko u sudačkoj nadokadi kada je Dinamo stigao do trećeg gola nakon kontakta nad Krovinovićem u začetku te akcije

“Sjajno je procjenjivao prekršaje kroz cijelu utakmicu. Posebno me raduje ta čvrstoća tog 26-godišnjaka, koji je i nakon jedne intervencije VAR-a ostao pri svojoj odluci kod jednog upitnog prekršaja. Velika pohvala što je ostao kod svoje odluke u toj situaciji, jer snimka uvijek dodatno naglasi nešto, a on je procjenio da je to jedna "nogometna" situacija", rekao je HRT-ov sudački ekspert koji redovito na Stadionu komentira suđenje.

Nakon ovakvih mahom pozitivnih ocijena, nema razloga da ne gledamo Kolarića i na ljeto, u novoj, 32.sezoni 1.HNL.


Tagovi

Marijo StrahonjaStadion

Ostale Vijesti