Marca: Rakitić je remetilački faktor u svlačionici

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.09.19. | 17:34

Naš centralni veznjak se najbolje osjeća u Kataloniji.

Ivan Rakitić jedan je od igrača kojem je karijera potencijalno bila na prekretnici ovog prijelaznog roka.

Bez obzira što je odigrao najviše minuta prošle sezone od svih igrača Barcelone, u praskozorje nove sezone našao se u situaciji da se mora više ''oznojiti'' za standardno mjesto u početnih 11, najviše radi činjenice da je na El Prat s jednosmjernom kartom u ruci sletio Frenkie De Jong.

Mladi i talentirani centralni veznjak, koji je sa Ajaxom zadivio Europu prošle godine stigavši do polufinala Lige prvaka u kojem su krajnje nesretno ispali od Tottenhama, logičan je pretendent na poziciju na kojoj je Rakitić donedavno bio  ''zabetoniran''.

Nije, stoga, neobično da su u Barceloni razmatrali mogućnost transfera hrvatskog veznjaka, a pole-position za njegovo potpisivanje imali su Juventus i PSG. Pri tome se potonji klub spominjao kao Rakitićeva nova destinacija tako da bi bio uključen u paket koji bi bio poslan u Pariz u zamjenu za Neymara.

Kako od Neymara u Barci nema ništa, a prijelazno rok je završen, aktualizirala se priča s Juventusom. Stara dama ima novi plan kako da dođe do hrvatskog reprezentativca, a to bi uključivalo posudbu već na zimskom prijelaznom roku, javlja Tuttosport.

Španjolski list Marca je, povodom tih špekulacija, navela kako Rakitić svojim nezadovoljstvom kvari atmosferu u svlačionici. Njemu se nikako ne ide iz Barcelone, pa makar u pitanju bili svjetski velikani poput Juventusa ili PSG-a, te da da zbog toga narušava timski duh.

Nezadovoljan je odnosom trenera Valverdea prema njemu jer je, prema vlastitim riječima, dobro odradio pripreme, a prve tri utakmice ga je prvi strateg Barcelone držao na klupi. Kako će se situacija odviti, ostaje da vidimo.

Također, predsjednik Bartomeu mu je obećao novi, podebljani ugovor, međutim za sada ništa od toga.

Zaslužuje li Ivan sve ovo?

(foto: Reuters)


Tagovi

prijelazni roktransferiNeymarErnesto ValverdeJosep Maria BartomeuJuventusBarcelonaIvan Rakitić

Ostale Vijesti