foto: EXPA/PIXSELL
foto: EXPA/PIXSELL

Maradonina Božja ruka na argentinskom novcu? Kongres uskoro raspravlja

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 08.12.20. | 10:35

Iako ima i onih koji se protiv tome.

Kako pišu mediji u Argentini, nacionalna ptica Rufous Hornero možda će "izgubiti posao" obzirom da se nalazi na novčanici od 1000 pezosa. Naime, tamošnji kongres raspravljat će o zahtjevu da se na spomenutoj novčanici nađe fotografija Maradone.

Nedavno preminuli as svjetskog nogometa i nacionalni junak u Argentini tako bi imao svoj lik na novčanici čija vrijednost je otprilike 12.27 dolara prema našem posljednjem tečaju.

Na jednoj strani bilo bi lice Maradone, dok bi na drugoj bila fotografija Božje ruke, njegova pogotka Englezima na Mundijalu 1986. u Meksiku, kada je predvodio Gaučose do naslova svjetskih prvaka.

Ovo je na raspravu predložila članica Doma senatora kongresa, Norma Durango.

“Ideja nije samo odati počast našem najvažnijem idolu već i razmišljati o ekonomskom pitanju. Smatramo da će turisti kad dođu ovdje poželjeti sa sobom povesti i Maradonu. Bio dobar ili loš, on je najpoznatiji Argentinac na svijetu”.

Ipak, nisu svi tako oduševljeni njenom idejom. Budući da je pogodak postignut rukom, dakle nelegalno, a obzirom da bi se ta neregularnost nalazila na službenom vladinom dokumentu, to bi se moglo protumačiti kao odobravanje ilegalnih ili neregularnih radnji.


Tagovi

Diego Armando Maradona

Ostale Vijesti