REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Manchester United želi dovesti Švicarca koji se nije proslavio u potopu protiv Portugala na SP-u

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 18:40

Za odštetu na rekordera Bundesligene bi morali izdvojiti ni jednu jedinu funtu…

Tešku večer proživio je Yann Sommer prije koji dan u Kataru. Vjerojatno mu se potkrao koji smješak kad je vidio da je Santos na klupi odlučio ostaviti Cristiana Ronalda, jer ni u najgorim snovima nije mogao pomisliti da će njegova zamjena, Goncalo Ramos, u njegovu mrežu utrpati tri pogotka, što je samo pola od onoga koliko je puta kapitulirao. Yakin je dvojio između njega i Kobela, ali dojam je da se kojim slučajem odlučio ostaviti Sommera na klupi, prolaz Portugala ne bi došao u pitanje. Možda je Sommer kod prvog pogotka mogao bolje reagirati, ali svi ostali pogoci mu ni najmanje ne idu na dušu.

Švicarci nisu više prisutni u Kataru, ali je Sommer i dalje prisutan u medijima. Razlog? ESPN javlja kako je za njegovim uslugama zainteresiran Manchester United! Oni bi 33-godišnjeg vratara htjeli dovesti ljetos, kad mu istekne ugovor s B.M’Gladbach, a budući da već od siječnja mogu s njim slobodno pregovarati budući da će Sommer onda ući u svojih posljednjih pola godine ugovora, već sada bi htjeli sve dogovoriti da se tako na ljeto samo obavi ‘mirna tranizicija’.

Posljednjih osam godina ovaj švicarski reprezentativac je ujedno i uzdanice B.M’Gladbacha. Podsjetimo, Sommer je u kolovozu ove godine postao apsolutni rekorder po broju obrana u jednoj bundesligaškoj utakmici. Njegova momčad je u 4.kolu remizirala s Bayernom (1:1), a Sommer je skupio čak 19 obrana na tom ogledu.

Na SP-u u Kataru branio je u tri ogleda, primio ukupno sedam pogodaka (šest protiv Portugala), dok je protiv Kameruna mrežu sačuvao netaknutom.

Istaknimo za kraj kako bi ga Manchester United doveo kao rezervnu opciju za Davida De Geu budući da je Marin Dubravka na posudbi do kraja sezone, dok je treći vratar 36-godišnji Tom Heaton. (I.A.S.)


Tagovi

Manchester UnitedYann SommerŠvicarska nogometna reprezentacijaBorussia Mönchengladbach

Ostale Vijesti