foto: Action Images
foto: Action Images

Manchester United slavljem protiv Ville stigao do 10. pobjede sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.01.21. | 23:03

Odlična utakmica dva sjajna protivnika na kraju je otišla na stranu domaćina.

Odigrana je i druga utakmica u 2021. godini 17. kola Premier lige u kojoj manchester united pobijedio Aston Villu rezultatom 2:1.

U prvih 15-ak minuta utakmice vidjeli par prilika s obje strane, od kojih posebno treba izdvojiti šansu gostiju u 13. minuti kad je De Gea pokazao sav svoj talent i sjajnim refleksom zaustavio udarac McGinna.

Iako je utakmica tokom cijelog prvog dijela bila živa, nedostajalo je koncentracije u samoj završnici s obje strane pa smo na prvi gol trebali čekati sve do 40. minute kad je Martial spretno dočekao ubačaj, kojeg je promašio Mings i zabio za 1:0, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U nastavku prvu veliku priliku propustili su gosti, točnije ponovno je De Gea fantastično reagirao, ovoga puta na udarac Watkinsa te sačuvao prednost svojoj momčadi.

No, Španjolac je ipak bio ne moćan u 58. minuti kad je Grealish ubacio za Douglasa, a lopta stigla do Traorea koji s pet metara vara De Geu i zabija za 1:1.

Međutim, slavlje sjajnih gostiju nije dugo trajalo jer samo dvije minute kasnije United dobiva jedanaesterac nakon rušenja Pogbe u kaznenom prostoru. Odgovornost je preuzeo, a tko drugi nego Bruno Fernandes i sigurno zabio za 2:1.

I nakon gola smo nastavili gledati jajnu utakmicu, Villa se pokušavala vratiti u susret, dok je United konstantno prijetio iz protuudara. Fenomenalnu priliku za rješavanje utakmice imao je Martial u 71. minuti, ali Martinez čuva svoju momčad. Samo minutu kasnije uzvratila je Villa, ali i de Gea koji brani El-Ghazijev udarac.

Novu veliku priliku za mirniju završnicu propustio je Pogba u 74. minuti kad je naletio na centaršut i topovski poslao loptu tik uz desnu vratnicu.

No, ni nakon toga se utakmica nije smirila, u 30-ak sekundi imao je United nove dvije velik prilike. Prvo je Fernandez sjajno tukao s ruba kaznenog prostora, ali Martinez fenomenalno reagira i šalje loptu u korner. Nakon kornera pucao je i Rashford, ali njegov udarac ne pronalazi put prema okviru gola.

Uzvratila je Villa u 84. minuti kad Mings sjajno skače na ubačaj u peterac, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Gosti iz Birminghama u samoj završnici su sve karte bacili u napad. Pritiskali su domaćine, prijetili iz svih pozicija, odličnu priliku imali su u 93. minuti kad je Cash sjajno poklopio jednu povratnu, ali de Gea je po tko zna koji put pokazao zašto je ponajbolji golman te sjajnom intervencijom sačuvao mreži. U 96. minuti Davies je dobio loptu na petercu, no njegov udarac završava u obrambenom bloku, nakon čega je sudac Oliver odsvirao kraj. United je tako stigao do 10. pobjede sezone te nastavio tradiciju uspješnosti na prvi dan nove godine. Villa je pružila sjajan otpor tee su ponovno dokazali kako su odlična momčad unatoč izgubljenim bodovima.



Ostale Vijesti