Action Images
Action Images

Manchester City u samom finišu slomio otpor Aston Ville za vrh Premier lige

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 20.01.21. | 21:25

Teška, ali zaslužena pobjeda Građana.

Odigrana je zaostala utakmica prvog kola engleske Pemier lige u kojoj je Manchester City pobijedio Aston Villu rezultatom 2:0 te trenutno zasjeo na vrh tablice.

Manchester City je od samog početka krenuo dominantno u utakmicu, no sjajna momčad Ville se pokazala kao tvrd orah. U prvom poluvremenu City je imao potpunu kontrolu nad loptom, no unatoč 13 upućenih udaraca pram golu gostiju nisu stvorili ozbiljnu priliku. Naprotiv, najbolju šansu imali su gosti u 38. minuti kad je Barkley uputio opasan udarac, ali Ederson je bio na visini zadatka te spriječio vodstvo Ville.

Drugo poluvrijeme City je otvorio s dvije odlične prilike, prvo je Gundogan pucao preko gola, da bi pet minuta kasnije Cancelo pogodio gredu.

No, bolju igru City je uspio kapitalizirati u 79. minuti kad je Bernardo Silva završio sjajnu akciju i još efektnije pogodio mrežu gostiju za vodstvo 1:0.

U 90. minuti City je potvrdio svoju pobjedu golom iz kaznenog udarca. Matty Cash je igrao rukom u svom kaznenom prostoru na što je sudac Moss pokazao na bijelu točku. Gundogan je preuzeo odgovornost i sigurno zabio za konačnih 2:0 i povratak Cityja na vrh Premier lige.



Ostale Vijesti