REUTERS/Peter Powell
REUTERS/Peter Powell

Man. City ima dvojicu najboljih: Priznanje De Bruyneu i Fodenu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 16:01

Malo će to značiti dvojcu ako sutra ne stave šape oko novog naslova

Manchester City sutra na Etihadu u posljednjem kolu sam odlučuje o svojoj sudbini protiv Aston Ville. Računica je jasna – pobjedom će sastav Pepa Guardiole u trofejne vitrine pospremiti novi naslov – četvrti u pet proteklih godina.

 A dodatnu bi motivaciju mogla imati dva člana skupocjenog mančesterskog rostera – Kevin de Bruyne i Phil Foden. Prvi je po drugi puta u svojoj karijeri zaradio nagradu za najboljeg igrača Premier lige. Belgijski majstor je prvi puta proglašen za najboljeg igrača engleske lige 2020., a ove godine je ponudio nove dokaze za tu nagradu. Osobito kada se na to priznanje gleda iz perspektive njegove ovosezonske produkcije, koja je, usput rečeno, njegova najplodnija u dosadašnjoj karijeri. De Bruyne je ove sezone zabio 15 pogodaka, a tom učinku je pridodao i sedam asistencija.

(1.20) Manchester City (6.75) Aston Villa (14.0)

De Bruyne je u toj utrci nadmašio Liverpoolovog Mohameda Salaha, a koji sigurno neće biti sretan što nje dobio niti ovu nagradu. Inače, ovo je treća sezona u nizu kako igrač Građana osvaja epitet najboljeg u premier ligi, nakon što je prošle sezona igrač sezone bio Ruben Dias.

De Bruyneovom slučaju su sigurno pomogla četiri pogotka kojima je zatrpao mrežu Wolverhamptona.

Njegov klupski kolega Phil Foden je već drugu godinu zaredom najbolji mladi igrač Premier lige.

Foden je nadmašio sedam drugih kandidata za nagradu, uključujući Trenta Alexander-Arnolda, Declana Ricea i Bukaya Saku, nakon što je dobio najviše glasova javnosti i žirija Premier lige.

(1.20) Manchester City (6.75) Aston Villa (14.0)

„Jako sam ponosan što sam drugu sezonu zaredom osvojio ovu nagradu. Toliko je talentiranih mladih igrača u Premier ligi i prava mi je čast ponovno je osvojiti“, rekao je 21-godišnji Foden.

„Doista sam zadovoljan svojim nastupima ove sezone, mislim da sa dosta doprinio momčadi i nadam se da ćemo se na kraju veseliti“, dodao je ofenzivac Cityja.

Potentni engleski reprezentativac je ove sezone zabio devet golova i asistirao u još pet od 27 ligaških nastupa za koliko je ove sezone zabilježio za Guardiolinu momčad.


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Premier ligaManchester CityKevin De BruynePhil Foden

Ostale Vijesti