Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Mamić: Pobijedili smo ih njihovim oružjem, agresivnošću i čvrstoćom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.02.21. | 21:01

Izuzev dva ili tri udarca izvana nisu stvorili šansu iz igre što je isto jako dobro. Pobjeda nas veseli, ali pred nama je još malo manje od 50 bodova tako da treba ići korak po korak, rekao je trener Dinama

Radostan, a pomalo i emotivan bio je Zoran Mamić večeras nakon pobjede svojeg Dinama. Kako i ne bi, svladao je velikog rivala Nenada Bjelicu, čiji je Osijek u velikoj seriji stigao na Maksimir. No, svakoj seriji jednom dođe kraj pa je tako večeras stigao i ovoj osječkoj.

Dinamo je odigrao zrelo, opravdao je ulogu favorita, a da su igrači bili precizniji, pitanje pobjednika mogao je riješiti već nakon 45 minuta. Sve to zadovoljilo je Mamića mlađeg.

„Ekipa je bila dobra, usudio bih se reći i odlična. Bili smo agresivni, rekao bih da smo ih u jednom dijelu utakmice pobijedili njihovim oružjem, agresivnošću, čvrstoćom i to je ono što izuzetno veseli. To je i treća uzastopna utakmica bez primljenog pogotka. Izuzev dva ili tri udarca izvana nisu stvorili šansu iz igre što je isto jako dobro. Pobjeda nas veseli, ali pred nama je još malo manje od 50 bodova tako da treba ići korak po korak“, izjavio je trener Dinama nakon utakmice.

Potom se osvrnuo na završnicu, u kojoj je Livaković pokazao zašto je prvi golman reprezentacije.

„Mi smo nakon isključenja ostali s igračem manje, to nije jednostavno. Ali kao što sam rekao, iz igre nisu stvarali opasne situacije. Livaković je fantastično reagirao na situacije izvana, zato i je tu. Nažalost, ono što nas prati u posljednje vrijeme je to da utakmicu možemo završiti puno prije i odvesti ju rezultatski na kolosijek gdje se protivniku teško vratiti. To je ono što trebamo raditi bolje“, poručio je Mamić i za kraj zaključio kako je hrvatska liga uzuzetno kvalitetna i da će dobro doći svima onima koji će igrati u Europi.

Upravo je sljedeći Dinamov ispit europski, jer Modri već u četvrtak igraju kod Krasnodara prvu utakmicu 1/16 finala Europske lige.



Tagovi

Zoran MamićDinamo Zagreb

Ostale Vijesti