Mamić: Ovo je strašno, kompletna momčad je u krizi

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.11.14. | 23:29

Da je Dinamo u krizi, potvrdio je i trener Dinama Zoran Mamić, nakon što njegova momčad nije uspjela doći do pobjede u Rumunjskoj.

 

Astra je slavila s 1:0 u pretposljednjem kolu Europske lige i 'Modre' izbacila iz svake kombinacije o prezimljavanju u Europi. Red Bull Salzburg je odradio svoj posao protiv Celtica, a Dinamo je kiksao.

„Nažalost nismo bili dobri i nastavili smo onu seriju koju smo imali prije reprezentativne pauze.  Nismo podignuli formu i razinu igru te je ovo zaslužena pobjeda Astre. Previše smo griješili i napravili nervozu s dvije naše velike greške s početka utakmice i stopostotne prilike. Bilo je puno nesigirnosti i jednostavno nije bilo dobro“, priznao je Mamić.

VIDEO: Astra okončala Dinamove europske muke, još jedna teško gledljiva utakmica Modrih

Njegova momčad imala je veći posjed lopte, ali nije bila dovoljno konkretna.

„U prvom poluvremenu smo imali bolju kontrolu igre, ali imali smo neke situacije koje nismo iskoristili i nismo se usudili riskirati“.

Strateg 'Modrih' ne bježi od činjenice da Dinamo jednostavno ne izgleda dobro.

„Očito je da postoji kriza u momčadi i da foma nie dobra. Moramo naći izlaz. To je nešto što se događa i idemo dalje. Naravno, ne treba zaboravljati ovakve poraze. Ovo je strašno, s obzirom na rezultat u Glasgowu ali tako je već godinama kojima nismo uspjeli napraviti nešto što je realno jer objektivno Dinamo bolja momčad od Astre“.

Niti izmjene nisu donijele vjetar u leđa i bolju igru hrvatskom prvaku.

„Ono što nam se događalo da imamo prije, da nam igrači s klupe donesu svježinu, nije se dogodilo. Svi zajedno ne igramo dobro, kompletna momčad je u krizi, nema pojedinaca koji su na zadovoljavajućoj razini pristupom, kvalitetom i formom. Trebamo se svi skupa zapitati kako dalje i kako pronaći izlaz iz ove situacije“, naglasio je Mamić, čiju momčad, drugačije od očekivanog, u posljednjem kolu očekuje samo revijalni domaći susret s Celticom 11. prosinca.

„Sa Celticom će se nažalost igrati samo za prestiž ali taj susret donosi neki koeficijent i bodove i sitan novac i zadovoljstvo s možebitnom pobjedom ali vrlo je gorak okus nakon ove utakmice. Ponavljam, to su stvari koje se događaju. Moramo tražiti druge načine koji nas moraju dovesti u kvalitetniju formu. Imamo još četiri utakmice u Hrvatskoj koje moramo dobiti. Ako nešto ne napravimo preko noći, imat ćemo puno problema“, poručio je Mamić.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Dinamo ZagrebAstra GiurgiuEuropska ligaZoran Mamić

Ostale Vijesti