REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Majer izdominirao Marseille, Messi zabio dva Montpellieru, Bordeaux i St. Etienne (uskoro) drugoligaši (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 14.05.22. | 22:53

I dalje nemamo sve odgovore prije zadnjeg kola, ali dva francuska velikana, baš kao i Metz, samo matematika drži u Ligue 1 i dogodine.

Odigrano je pretposljednje kolo u Ligue 1, a već sad su sva ona najvažnija pitanja odgovorena. Kao što je otprije poznato, novi prvak je PSG, a oni su danas dominantnom predstavom kod Montpelliera potvrdili kako to nisu napravili slučajno. Pobijedili su Parižani, na kraju je na semaforu bilo 0:4, a dva pogotka za goste postigao je Leo Messi. Nije Argentinac u cvijetu mladosti, ali forma je prolazna, a klasa vječna. Osim njega, zabijali su još i Di Marija te Mbappe iz penala, s tim da je Messi, da je preuzeo ulogu izvođača, mogao do hat-tricka.

Prvi pogodak na utakmici Messija pogledajte OVDJE

Drugi Argentinčev pogodak pogledajte OVDJE

Pogodak Di Marije dostupan je klikom OVDJE

Pogodak Mbappea pogledajte OVDJE

No, borba za naslov odavno je riješena, puno je zanimljivija bila ona za ostanak. Na kraju, spasit će se Lorient i Clermont, dok će netko između Metza, St. Etiennea i Bordeauxa dogodine biti dio drugoligaškog društva, s tim da će se jedan od navedenih klubova moći spasiti putem doigravanja. Ispadanje Metza nije novost, dok ovakvu situaciju za dva velikana francuskog nogometa na početku sezone nitko nije očekivao. Nažalost, očekuje se i žestoka reakcija navijača, a što će se sve odvijati u nadolazećim mjesecima teško je predvidjeti.

St.Etienne, da bi zadržao kakve – takve šanse, danas je morao slaviti protiv Reimsa. U tome nisu uspjeli, gosti su slavili, a semafor je nakon 90 minuta pokazivao 1:2. Počelo je loše za domaćina, gubili su već u drugoj minuti, da bi onda nekadašni stoper Cityja Mangala zabio za izjednačenje u 12. minuti. No, u nastavku su potonuli. Doumbia je zabio za vodstvo gostiju, a rezultat se do kraja nije mijenjao, usprkos tome što je domaćin bacio sve karte u napad.

Isto tako, u Ligue 2 će (vjerojatno) i Bordeaux koji je odigrao 0:0 s Lorientom. Bila je to tvrda utakmica, bez previše prilika, s tim da su čak gosti više prijetili i statistički bili opasniji.

Ono što svakako veseli hrvatskog izbornika je da ne zabijaju samo njegovi igrači u Bundesligi, već i u Ligue 1. U derbiju kola, ogledu Rennesa i Marseillea, Lovro Majer odigrao je fenomenalnu utakmicu.

Zabio je hrvatski veznjak za 2:0 u 35. minuti, s tim da je cijelu utakmicu bio sjajan. Mogao je Majer i do drugog pogotka u nastavku, ali ga je u tom naumu sjajnom paradom spriječio iskusni Mandanda. Inače, Ćaleta-Car je započeo utakmicu, zaradio žuti karton, a nakon toga je napustio teren u 64. minuti.

Valja spomenuti kako je Marin Jakoliš odigrao posljednjih 11 minuta u gostujućem porazu njegovog Angersa kod Metza (1:0), baš kao i da je sjajna utakmica odigrana u Monacu gdje je domaći sastav s uvjerljivih 4:2 svladao Brest.

Ligue 1, 37. kolo

Bordeaux – Lorient 0:0

Lyon – Nanets 3:2

Metz – Angers 1:0

Monaco – Brest 4:2

Montpellier – PSG 0:4

Nice – Lille 1:3

Rennes – Marseille 2:0

St. Etienne – Reims 1:2

Strasbourg – Clermont 1:0

Troyes – Lens 1:3



Tagovi

Lovro MajerMetzSaint EtienneSt. EtienneBordeauxLigue 1

Ostale Vijesti