Mahrez „riješio“ redovnu mušteriju, West Hamu pobjedu donio igrač koji nije zabio dvije godine

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.12.18. | 22:49

Odigrana je polovica utakmica 15. kola Premiershipa.

Nogometaši Manchester Citya nastavljaju s uvjerljivim partijama u engleskom prvenstvu. U 15. kolu Premiershipa na gostovanju su svladali Watford rezultatom 2-1 i tako došli do trinaeste prvenstvene pobjede, uz koje imaju još dva remija.

Prvi pogodak stigao je u 40. minuti kada je Riyad Mahrez preciznim centaršutom pronašao Leroya Sanea koji prsima zabija za vodstvo 'Građana'. Već početkom drugog poluvremena, točnije u 51. minuti Alžirac sam dolazi do pogotka nakon asistencije Gabriela Jesusa.

Bio je ovo peti prvenstveni gol Mahreza ove sezone i šesti pogodak protiv Watforda, a to je najviše što je zabio jednom klubu u Premier ligi. Sane ima jedan više, dok su još efikasniji od njih Sergio Aguero i Raheem Sterling koji nisu zaigrali u večerašnjoj utakmici.

Pravu nervozu u redove gostiju unio je Abdoulaye Doucoure pogotkom za 2-1 u 85. minuti, ali unatoč još nekim prilikama i opsadi gola Edersona, rezultat se nije mijenjao

Bournemouth je na svom terenu opravdao ulogu favorita svladavši Huddersfield rezultatom 2-1.

Posebno se iskazao mladi Škot, Ryan Fraser, koji je u 5. minuti asistirao Callumu Wilsonu za vodstvo, da bi u 22. i sam pogodio za 2-0. Konačni rezultat postavio je Kongolo u 38. minuti.

U preostale dvije utakmice West Ham je slavio sa 3-1 protiv posljednjeplasiranog Cardiffa, dok je Brighton istim rezultatom pobijedio Crystal Palace.

Heroji pobjede 'Čekićara' bili su vratar Lukasz Fabianski koji je po treći put uzastopno obranio jedanaesterac, ovaj put Rallsu, a dva pogotka postigao je Lucas Perez kojemu su ovo bili prvi golovi nakon 700 dana. Točnije, nije zabio od siječnja 2017. godine kada je poentirao Bournemouthu u dresu Arsenala.

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ryan FraserLeroy SaneRiyad Mahrez

Ostale Vijesti