STEPHANE MAHE/Action images
STEPHANE MAHE/Action images

Lyonov trojac iz Nizozemske, Kameruna i Zimbabvea najraspucaniji u ligama petice

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 14:07

Memphis Depay (14), Karl Toko Ekambi (12) i Tino Kadewere (10) tresli su mreže protivnika 10 ili više puta

Ako ste mislili da najraspucaniji napadački trojac u ligama petice imaju Bayern, Barca, Real Madrid, Inter, PSG, City ili neki drugi europski velikan, tada ste se prevarili. Naime, ovu laskavu titulu trenutno drže napadači Lyona. Točnije, nije Lyon najefikasniji, ali je jedini u ligama petice čija su trojica igrača zabila 10 ili više golova u sezoni.

To su Memphis Depay (14), Karl Toko Ekambi (12 i Tino Kadewere (10), koji je zabio u sinoćnjem remiju protiv Reimsa i tako doveo svoje suigrače na vrh ove liste. Zanimljivo, Nizozemac (Depay) i Kamerunac (Ekambi) udarni su članovi početne jedanaestorke Lyonova trenera Garcije, dok 25-godišnjak iz Zimbabvea (Kadewere) u posljednje vrijeme više ulazi s klupe, što i ne čudi, jer prethodno nije bio raspucan. Naime, deveti gol u sezoni zabio je još u siječnju, što znači da je mjesec i pol bio u golgeterskoj pauzi.


Iza njih smjestili su se Lewandowski (31), Müller (10) i Gnabry (7) iz Bayerna, dok su na trećem mjestu pomalo iznenađujuće Baski iz San Sebastiana. Točnije, napadači Real Sociedada Isak (12), Oyarzabal (10) i Portu (7). Interovi Lukaku (18), Martinez (13) i Hakimi (6) drže četvrto mjesto, a u top nalaze su i igrači našeg Nike Kovača, Ben Yedder (13), Volland (13) i Diop (6).

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li netko dostići i skinuti s trona Lyonov trojac. Kada bismo se kladili, uložili bismo nešto sitno na Bayern ili PSG, koji drži šesto mjesto.



Tagovi

Memphis DepayKarl Toko EkambiLyonLigue 1

Ostale Vijesti