Lyon pogurao Monaco prema drugoj ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.12.18. | 22:54

Crveni kartoni na svim utakmicama danas.

Ono što je zadnjih godina bio jedan od najvećih derbija francuske Ligue 1, danas je borba za opstanak Monaca u gostima protiv Lyona, koji nema dovoljno snage konkurirati prebogatom PSG-u. Lyon je rutinski slavio rezultatom 3:0 i goste čekaju sve teži i teži dani do kraja prvenstva.

Već u šestoj minuti Houssem Aouar doveo je domaćine u vodstvo, pokazavši da ih nije previše umorilo daleko gostovanje protiv Shakhtara u Ukrajini. Nabil Fekir povećao je vodstvo domaćina u 34. minuti, a akcije gostiju osjetno su pale početkom drugog poluvremena kada je najviše nervoze u naguravanju pokazao Aleksandr Golovin te zaslužio crveni karton.

Konačnih 3-0 u pomalo sumornoj jednosmjernoj utakmici postigao je Ferland Mendy.

Lille je slavio na gostovanju u golijadi kod Nimesa rezultatom 2-3.

Već u četvrtoj minuti goste je u vodstvo doveo Leao, ali u probleme ih dovodi izravnim crvenim kartonom Fonte u 16. minuti susreta. To ih nije spriječilo da do poluvremena zabiju još jedan pogodak te odu na 0:2.

U drugom poluvremenu, kao da gosti imaju igrača više, rezultat se povećao na 0:3, a strijelac je Pepe (66). Domaćini se nakon tog bude, ali nedovoljno. Pogocima Aliouija i  Depresa (u sudačkoj nadoknadi) više od minimalnog poraza nisu ni zaslužili.

Nica i St.Etienne podijelili su bodove u borbenoj utakmici u kojoj su obje ekipe zaradile po isključenje, a bod domaćinima je donio Cyprien u 81. minuti susreta. Gosti su poveli preko Dionyja (53), ali nisu do kraja izdržali te su propustili priliku izjednačiti se s Montpellierom na ljestvici.

Rezultati:

Nimes – Lille 2:3

Nice – St.Ettienne 1:1

Lyon – Monaco 3:0

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Thierry HenryMonacoLyon

Ostale Vijesti