Ludnica u finalu! Sarri potpuno poludio kada vratar nije htio biti zamijenjen, City uzeo naslov (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.02.19. | 20:17

Nogometaši Manchester Citya osvojili su engleski Liga kup pobjedom nad Chelseajem nakon izvođenja jedanaesteraca. Regularni dio utakmice završen je bez golova, a pravak ludnica krenula je u posljednjih nekoliko minuta posljednjeg produžetka. Ali, krenimo redom.

Gledali smo izrazito zatvorenu utakmicu i poprilično oprezan pristup obij momčadi. Za razliku od nedavnog deklasiranja kada je City utrpao 6 komada Chelseaju, ovdje su snage bile poprilično izjednačene.

Iako se na jednoj strani Eden Hazard poprilično trudio kako bi zabio pogodak, dok su s druge strane najaktivniji bili Raheem Sterling i Sergio Aguero, sveukupno smo u regularnih 90 minuta vidjeli tek po 1 udarac u okvir vrata na obje strane. Naizglednija prilika dogodila se u 57. minuti kada je Aguero postigao pogodak, ali nakon konzultacije s VAR-om, utvrđeno je da je argentinski napadač bio nekoliko milimetara u ofsajdu.

Bez pogodaka je završio regularan dio, a zatim su se igrali produžeci.

Tu je bilo nešto aktivnije, Aguero i Sterling su prijetili, Antonio Rudiger se igrao sa drugim žutim kartonom, ali najzanimljiviji detalj dogodio se u posljednje tri minute kada je vratar Bluesa, Kepa, zaradio manju ozljedu, ali su ga doktori odmah osposobili za nastavak utakmice.

Ipak, trener Maurizio Sarri svakako je odlučio u igru ubaciti 37-godišnjeg rezervnog golmana Willya Caballera, ali mladi Španjolac je odbijao napustiti igru. Preko dvije minute trajalo je dobacivanje između Sarrija injegovog pomoćnika Zole na jednoj strani, sa neposlušnim Kepom koji na kraju doista nije napustio igru.

Potom je talijanski trener potpuno izgubio živce, praktički napustivši teren, ali u konačnici se vratio te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Ludnicu između Kepe i Sarrija možete pogledati OVDJE.

Već prvi udarac Jorginha skinuo je Ederson, a s druge strane Gundogan zabija za City. Potom je loptu uzeo kapetan Bluesa, Azpilicueta koji zakucava loptu u mrežu. Zatim je Aguero jako loše pucao, Kepa čita njegov pokušaj, ali lopta mu prolazi ispod ruku. Sarri je u tom trenutku sigurno doživio novi slom, ali ga je u život vratio pogodak Emersona u sljedećem udarcu, a Kepa potom brani udarac Leroya Sanea.

Ipak, David Luiz gađa stativu, a prednost 'Građanima' donosi Bernardo Silva. Potom je Hazard zabio za Chelsea a posljednji udarac izvodi Sterling koji od gredu zabija za naslov Manchester Citya u Carabao kupu, a prvi općenito ove sezone.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pa-rpcfDEB0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Seriju jedanaesteraca možete pogledati OVDJE.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Sergio AgueroRaheem SterlingMaurizio SarriKepa ArrizabalagaCarabao Cup

Ostale Vijesti