Ludnica: PSG se vratio nakon tri gola zaostatka pa prosuo pobjedu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.02.20. | 19:40

Kouassi je bio prvo ime susreta…

Nogometašima PSG-a prijetila je prava havarija u 25. kolu Ligue 1. Aktualni prvak Francuske gostovao je kod pretposljednje momčadi prvenstva, a ono što je trebao biti lak posao i pucački trening, pretvorilo se u neviđenu borbu za bodove koja je u konačnici završila remijem 4-4.

Amiens je, naime, nakon 40 minuta imao vodstvo od čak tri gola razlike. Prvo ime kod domaćih bio je 28-godišnji Gael Kakuta koji je postigao fantastičan drugi gol na utakmici u 29. minuti, a upisao je i dvije asistencije za Guirassya (5') i Diabatea (40'), koji mu je uzvratio asistencijom.

Ipak, nadu momčadi Thomasa Tuchela vratio je Ander Herrera u posljednjoj minuti prvog dijela.

 

 

 

 

 

 

 

 

Treba spomenuti kako su Parižani večeras zaigrali u, za njih nesvakidašnjem sustavu, 4-4-2 bez Neymara i Mbappea, sa Cavanijem i Icardijem u vrhu napada. Uz njih, u obrani je pored kapetana Thiaga Silve ordinirao 17-godišnji Nianzou Kouassi.

Upravo je ovaj mladi stoper - inače standardan u U19 momčadi PSG-a koja igra u UEFA Youth League – pokrenuo preokret zabivši čak dva gola.

Prvi je došao u 60. minuti na asistenciju Juliana Draxlera iz kornera, drugi je stigao samo pet minuta kasnije, također iz kornera, ali s druge strane na nabačaj Angela Di Marije.

 

 

 

 

Veliki preokret i – činilo se tada - pobjedu donio Mauro Icardi u 74. minuti utakmice, da bi potom Guirassy, koji je zabio prvi gol na utakmici, zabio i zadnji za Amiens za konačnih 4-4.

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

AmiensAngel Di MariaAnder HerreraMauro IcardiNianzou Kouassi

Ostale Vijesti