Luda završnica u Londonu: Topnici se dva puta spasili na Stamford Bridgeu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 23:09

Po bod svakom, a Bluesi imaju za čime žaliti.

Odličnu utakmicu gledali smo večeras u 24. kolu engleske lige. Kao derbi kola na Stamford Bridgeu smo gledali ogled Chelseaja i Arsenala u kojemu su gradski rivali podijelili bodove rezultatom 2-2, a puno više goričine ostalo je u ustima domaćih navijača. Prvo, jer su dva puta imali vodstvo protiv Topnika, i drugo, jer su igrali s igračem više od 26. minute.

Povratnik na Bridgeu, David Luiz pocrvenio je u 26. minuti kada je srušio Tammya Abrahama u čistoj prilici za gol. Sudac Attwell je pokazao na bijelu točku, a nju je realizirao Jorginho iako ga je do posljednjeg djelića sekunde čekao vratar Bernd Leno koji je tek uspio pogoditi stranu.

Na predah se otišlo bez promjene rezultata, iako su Bluesi – očekivanos  igračem više – bili bolja momčad na terenu. Nastavili su domaćini napadati i u drugom dijelu, ali u 63. minuti šok za domaće navijače.

Chelsea je izveo korner, ali gosti čiste i do lopte dolazi 18-godišnji Gabriel Martinelli. U pravom walcottovskom sprintu došao je od svog kaznenog prostora do centra gdje je izgledalo kao da neće stići dalje jer je lopta bila bli+e Ngolou Kanteu. Međutim, francuski defanzivac se poskliznuo u maniri Stevena Gerrarda te je golgeter Arsenala mirno poentirao pored Kepe.

Činilo se da će se gosti othrvati napdadima 'plavaca'. Lampard je u 66. minuti zamijenio kovačića barkleyem, a u igru je ubacio i mounta te Batshuayija te mu se sve to isplatilo u 84. minuti kada je Callum Hudson-Odoi centrirao, a na petercu se našao Cesar Azpilicueta koji zabija za 2-1.

Rijetki bi pomislili da se Topnici mogu vratiti, ali kapetan Hector Bellerin je imao druge planove. Primio je loptu na desnoj strani, izbacio dvojicu svojih čuvara i lijevom nogom fino nanišanio drugi kut vratara Kepe i zabio za konačnih 2-2 tri minute prije kraja.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2385162311590056&width=500" width="500" height="510" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Mateo KovačićHector BellerinTammy AbrahamDavid LuizCezar AzpilicuetaJorginhoGabriel Martinelli

Ostale Vijesti