IBRAHEEM AL OMARI/Action Images
IBRAHEEM AL OMARI/Action Images

Luđak ili vizionar? Infantino najavio Svjetsko prvenstvo u organizaciji Izraela i Palestine

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.10.21. | 14:10

S obzirom da nije 'prvi April', Infantino ide po Nobelovu nagradu za mir...

U posljednje vrijeme iz krovne nogometne organizacije stižu prijedlozi koje će aktualno vodstvo FIFA-e učiniti najvećim luđacima ili najvećim vizionarima u novijoj nogometnoj povijesti. Prijedlog o Svjetskom prvenstvu svake dvije godine već je naišao na brojne kritike od strane nogometne javnosti i navijača, a sada je predsjednik FIFA-e iznio još jedan 'šokantni' prijedlog koji se odnosi na organizaciju najvećeg nogometnog događaja na svijetu.

"Zašto ne bismo sanjali od Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Izraelu i susjednim zemljama, uključujući i Palestinu?", rekao je Infantino za vrijeme svojeg prvog posjeta Izraelu od kada je izabran za čelnika krovne nogometne organizacije.

Infantno je tu izjavu iznio u sklopu razgovora o seriji sporazuma potpisanih od strane Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Sudana i Maroka u razdoblju od kolovoza do prosinca 2020. To formalno pomirenje Izraela s muslimanskim državama nazvano je "The Abraham Accords" prema praocu tri najveće monoteističke religije kršćanstva, islama i judaizma.

Da ne ulazimo duboko u geopolitičke sukobe na Bliskom istoku, situacija na tom dijelu planeta Zemlje je sve samo ne podobna za održavanje Svjetskog prvenstva u zajedničkoj kandidaturi Izraela i Palestine. Palestina je spomenute Abrahamove Accorde prozvala 'izdajom arapskog naroda', a Hamas je objavio kako su isti u skladu s 'cionističkim narativom' te da će arapske zemlje nastaviti s destabilizacijom odnosa s Izraelom.

No, tko zna, ako Infantino provede svoju ideju o Svjetskom prvenstvu svake dvije godine, možda ubrzo ponestane kandidata za domaćinstvo natjecanja i jednoga dana u bližoj ili daljoj budućnosti zaista gledamo Svjetsko prvenstvo u Izraelu i Palestini, a Infantino dobije Nobelovu nagradu za mir...


Tagovi

IzraelPalestinaSvjetsko prvenstvo u nogometu

Ostale Vijesti