EXPA
EXPA

Lovro Majer u momčadi sezone L'Equipea s Mbappeom: "Prekrasno je biti u ovakvom društvu" (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 13:06

Hrvatski veznjak izabran je u momčad sezone prema izboru jednog od najcjenjenijeg sportskog medija na svijetu

Hrvatskom reprezentativcu Lovri Majeru dovoljna je bila tek sezona u dresu Rennesa da skrene svjetla reflektora u svom smjeru. Naime, veznjak Rennesa izabran je u momčad sezone francuske Ligue 1 a prema izboru L’Equipea, jednog od najcjenjenijeg sportskog medija na svijetu.

Lovro Majer u ovoj sezoni odigrao je 29 utakmica nacionalnog prvenstva, pri tome zabio je šest pogodaka i dodao osam asistencija. Sasvim dovoljno da se nađe u probranom društvu Mbappéa, Marquinhosa, Fofana, Lopesa

“Sretan sam. Znao sam da je iza mene dobra sezona, ali biti u takvom društvu već nakon prve godine u inozemstvu je prekrasna stvar. Ovo je samo motiv više da nastavim i sljedeće sezone na isti način”, rekao je za Germanijak Lovro Majer, koji je sezonu završio minuli vikend te odmah otišao na kratak odmor uoči okupljanja reprezentacije Hrvatske.

Zanimljivo, momčad sezone uz Majera čine još četiri njegova suigrača. Bekovske pozicije okupirali su Hamari Traore i Birger Meling, dok su u sustavu 4-3-3 priznanja za krilne napadače otišla u ruke Benjamina Bourigeauda i Martina Terriera. U špici smo već spomenuli da je Mbappé, na vratima Lopes iz Lyona a u sredini uz Majera su Tchouaméni iz Monaca i Fofana iz Lensa.

Rennes je završio sezonu na četvrtom mjestu te je izborio kvalifikacija za Europsku ligu. Ispred njega su bili Monaco, Marseille te PSG koji je s 15 bodova prednosti okrunio dominaciju u Francuskoj. Iz lige su ispali Metz i Bordeaux, promociju iz one druge izborili su Toulouse i Ajaccio, dok će u doigravanje Auxerre kojeg čeka dvostruki ogled sa St. Etienneom.



Tagovi

Lovro MajerRennes

Ostale Vijesti