Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Lovrićeva majstorija iz slobodnjaka i Dieyeov gol za nova tri boda Gorice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 31.07.21. | 21:40

Istra 1861 je pružila solidan otpor.

U utakmici s ne pretjerano velikih šansi, Gorica je na Aldo Drosini svladala Istru 1961 2:1 i upisala drugu pobjedu u sezoni. Domaćine je načeo Kristijan Lovrić u 25. sjajnim pogotkom iz slobodnjaka, a vodstvo Gorice udvorstručio je Matar Dieye u 68. minuti dvoboja. Istra 1961. je do jedinog pogotka na utakmici stigla u završnici dvoboja preko Hassane Bandea

Gorica je na kraju upisala zasluženu pobjedu, gosti su imali još dvije izrazite šanse za postizanje pogotka, a Dieyeu je početkom nastavak poništen i pogodak zbog malog zaleđa Lovrića.

Gorcia je od prve minute krenula otvoreno u utakmicu i pritisnula domaću ekipu. Na prvu šansu čekali smo pet minuta. I to na kakvu šansu! Hrvoje Babec je uposlio Tonija Fruka koji šalje paralelu za Matara Dieyea. Senegalski napadač bio je sam na tri metra od Ivana Lučića, no pucao je – preko gola.

Gorica je do pogotka ipak stigla u 19. preko, a koga drugoga nego Kristijana Lovrića. Najbolji igrač Taurusa izveo je fantastičan slobodni udarac s nekih 25 metara i neobranjivo pogodio za vodstvo svoje momčadi. A nekoliko sati ranije napisali smo kako je pogodak Bistrovića za CSKA vjerojatno najbolji kojeg ćete danas vidjeti...

Tim golom prestala je dominacija Gorice, a konce igre preuzela je Istra. Najbolju šansu u prvom dijelu domaćini su imali nakon prodora Hassane Bandea, Mateo Lisica je pogodio u blok, lopta se potom odbila do Miroslava Iličića koji je prvo sebe pogodio u glavu, a onda mu udarac brani Ivan Banić.

Gorica je odlično ušla u nastavak utakmice. Lovrić je mogao zabiti svoj drugi pogodak, ali mu je udarac iskosa obranio Lučić, a u idućoj minuti Lovrić je ponovno probio lijevu stranu i dodao za Dieyea koji postiže pogodak. No, VAR je potvrdio da se Lovrić nalazio u nedozvoljenoj poziciji te je ostalo 1:0 za Goricu.

Istra se potom malo probudila, zagužvalo se u kaznenom prostoru gostiju, no Gorica je u nastavku utakmice bila ipak dosta bolja momčad. Gosti su na korak do pobjede stigli u 68. Matija Dvorneković je pobjegao obrani istre po desnoj strani, dodao u sredinu za Dieyea, koji ovaj put nije promašio kao u prvom dijelu, niti se nalazio u nedozvoljenoj poziciji kao početkom nastavka.

I kada se utakmica polagano zaključivala, Istra se vratila u dvoboj pogotkom Bandea u drugoj minuti sudačke nadoknade. Probao je u idućem napadu Fran Brodić, ali se okliznuo prije udarca.

Gorica u idućem kolu (7. kolovoza) dočekuje Hajduk, a dvoboj Istre protiv Dinama odgođen je zbog europske utakmice Plavih te će se Puljani na teren vratiti 14. kolovoza u Zagrebu protiv Lokomotive.

1.HNL, 3. kolo:

30.07. Lokomotiva – Hrvatski dragovoljac 3:2 (Valenitć-ag 40’, Miličević 54’, Kačavenda 81’/ Veljača 14’, Bagadur 86’)

31.07. Istra 1961 – Gorica 0:2 (Lovrić 25’, Ndieye 68’)

01.08. Hajduk – Šibenik, 18:55

01.08. Osijek – Slaven Belupo, 21:00

01.08. Dinamo – Rijeka, 21:00



Tagovi

HNK GoricaIstra 1961Prva HNLKristijan LovrićMatar Dieye

Ostale Vijesti