Action Images
Action Images

London, Conte calling! Inter u siječnju dovodi tri pojačanja iz engleske metropole

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 11:50

Interov šef poslovao bi s Arsenalom i Chelseajem...

U poznatoj pjesmi The Clasha London zove, a u siječanjskom prijelaznom roku, u englesku metropolu zvat će Interov šef Antonio Conte. Plan mu je iskrcati nezadovoljnu preplaćenu zvijezdu, koju nikad nije ni želio u klubu i zamijeniti ga za zvijezdu Arsenala, a s Chelseajem će nastaviti pregovore koji su trajali i jesenas...

Pogađate, planira se riješiti Christiana Eriksena, Danac je stigao prošle sezone u siječnju iz Tottenhama bez odštete, a sad je procurilo kako ga Conte nije ni želio i radi njega se žestoko posvađao s Beppeom Marottom i Pierom Ausilijom.

Conte je želio Vidala, ali Marotta je želio dovesti danskog reprezentativca za male pare. Mala odšteta, a veliko ime, Eriksen je trebao biti Marottina velika pobjeda, međutim u samo godinu dana Conte je podvig svog šefa sportskog sektora pretvorio u poraz. Nije ga uspio uklopiti u svoj sustav i poslije samo godinu dana želi njegove plemenite noge zamijeniti za još jednog maratonca, dok Danac još koliko-toliko drži cijenu.

Eriksena plaća oko 9.000.000 eura na godinu sa svim bonusima, što ga svrstava među najplaćenije igrače u klubu. Brutto njegov ugovor baci Inter u rikverc oko 15.000.000 eura po sezoni, a kako Conte nema namjeru uskoro promijeniti mišljenje, omekšali su i Marotta i Ausilio te pristali na prodaju.

Pokušali su ljetos/jesenas, nudili su ga Bayernu i Chelseaju, ali oni nisu zagrizli, spominjala se i dortmundska Borussija pa opet ništa, međutim čini se kako će ga ove zime proslijediti u PSG ili Arsenal.

Conte bi najradije trgovao s Arsenalom i vratio Eriksena u London u razmjeni za Granita Xhaku, a njegov agent navodno je već dobio Interovu ponudu. Švicarac u Arsenalu zarađuje 6.000.000 eura po sezoni, Inter bi tu uštedio, a Conte bi dobio tip veznjaka kakve očigledno najviše voli, jer ih ima „k'o drva“ u svlačionici.

Kad je već poslao svoje ljude u London, Conte će pokušati zaključiti još dva posla. Oba je započeo u prošlom prijelaznom roku, međutim nije ih uspio završiti. Riječ je o Chelseajevom dvojcu Emerson Palmieri – Olivier Giroud. Bivši lijevi bek Rome je velika želja Interovog šefa, jer nije zadovoljan Ashleyjem Youngom, a Aleksandra Kolarova bi prebacio u stopersku liniju. Chelsea neće imati ništa protiv, dostavi li Inter pravu ponudu.

Giroud je bio na koračić od Intera još u ljetnom Mercatu, a sad ponovo ulazi u posljednjih pola godine ugovora, Lampardu nije potreban i mogao bi ga prepustiti Conteu. Jasno, za simboličnu naknadu...


Tagovi

Christian EriksenGranit XhakaEmerson Palmieri

Ostale Vijesti