ERIC GAILLARD/Action Images
ERIC GAILLARD/Action Images

London calling: Etienne Green bi mogao napustiti St.Etienne, žele ga dva premierligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 10:48

Njegovo ime i prezime je kao izmišljeno ako želite postati legenda St.Etienna, ali on bi uskoro mogao preseliti na Otok.

Iako na mjestu prvog vratara u Tottenhamu imaju Huga Llorisa, a u West Hamu Lukasza Fabianskog, čelnici obaju londonskih klubova aktivno traže neko novo rješenje među vratnicama koje bi jednog dana moglo preuzeti ulogu prvog vratara od dvojice veterana.

Iako oba kluba nemaju problema s tim da iskeširaju pozamašni iznos za nekoga tko će jednoga dana zamijeniti njihove prve vratare koji pomalo ulaze u posljednje godine karijere (Lloris – 34 godine, Fabianski – 36 godina), u ovom trenutku je za njih prihvatljivije da pokušaju dovesti nekoga malo mlađeg i široj publici ne toliko poznatog za nešto manju odštetu pa onda s vremenom pokušati od njega napraviti prvog vratara.

Čelnici oba kluba na kraju su se zaustavili na aktualnom engleskom U-21 reprezentativcu, Etiennu Greenu koji je trenutno prvi vratar St.Etienna. Prigodno!

Green je aktualni U-21 reprezentativac Engleske, a budući da ima i francusku putovnicu može jednoga dana odlučiti umjesto Gordi Albiona braniti boje Tricolora. U proljetnom dijelu prošle sezone dobio je priliku postati prvi vratar kultnog francuskog kluba, a povjerenje je dobio i na početku ove sezone. Etienne brani jako dobro, a budući da se preziva Green, nije čudno što je baš on miljenik navijača i idealan fit za klub (zelena i bijela su dvije klupske boje St.Etienna).

21-godišnjak rođen u Colchesteru je još kao dijete preselio u Francusku. S 10 godina pristupio je St.Etiennu te je prošao sve mlađe uzraste kluba, a prvoj momčadi priključen je tek u siječnju ove godine.

Green je definitivno vratar s velikim potencijalom, ali francuski prvoligaš ga je spreman pustiti za pristojnu odštetu budući da je njegova zamjena Stefan Bajić, 19-godišnji Francuz koji porijeklo vuče iz Srbije. Bajić je trenutno prvi golman francuske U-19 reprezentacije, a za prvu momčad kluba iz rodnog mu grada skupio je pet nastupa.

Budući da Transfermarkt Greena vrednuje na osam milijuna eura, za očekivati je da ga čelnici St.Etienna ne bi pustili za manji iznos od navedenog.


Tagovi

Saint EtienneSt. EtienneEtienne GreenWest HamTottenhamnogometni transferi

Ostale Vijesti