Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Lokosi u sjajnom ritmu, u Kranjčevićevoj je pao Slaven Belupo

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 17:52

Luka Stojković nije zabio, ali je ponovno pokazao kakvim talentom raspolaže

Lokomotiva je očito pronašla svoj mojo u zadnjih desetak dana pa je nakon pobjede nad Hajdukom, vezala i drugu HNL pobjedu ovog puta protiv Slaven Belupa u Kranjčevićevoj s 1:0.

A utakmica je krenula žustro i to s obje strane, pa je sudac Ivan Bebek već od samog starta morao često puhati u zviždaljku. Prva konkretnija prilika stigla je u desetoj minuti kada je Bubanja je ubacio s desne strane, loptom je tražio Kačavendu, a koji je ostao za malo prekratak da ozbiljno ugrozi Čovića.

Nakon toga nije bilo bogznašto za izdvojiti sve do 27. minute i prilike za goste. Crnac je ostao usamljen na drugoj stativi nakon kornera, međutim, nije uspio zahvatiti loptu. Imala je Lokomotiva dosta sreće kod ove prilike.

Da je Luka Stojković iznimno talentirani igrač, znali smo i ranije, no u 37. minuti nas je podsjetio kakvom tehnikom raspolaže. Primio je loptu na vrhu šesnaesterca, rolingom izbacio čuvara, a onda se namjestio na desnu nogu i pucao malo preko grede gola Slaven Belupa.

I s tih 0:0 se na koncu otišlo na veliki odmor.

A onda je odmah po izlasku igrača iz svlačionice odsjeo gol u mreži Slavena. Nakon što je Bebek označio početak drugog poluvremena, Aliyju je ispratio loptu koja je došla s lijevog krila, pucao prema golu Čovića, a lopta je na tom putu pogodila Soldu u koljeno koji ju je spakirao u vlastitu mrežu.

U 49. minuti su gosti reklamirali jedanaesterac kod Bebeka - smatrali su da je Goričan dirao loptu rukom tijekom jednog duela s Bosecom u kaznenom prostoru. Nakon što je VAR soba odradila svoje, Bebek je samo pokazao da se igra nastavi.

U 64. minuti je viđeno i malo povijesti – Zekić je napravio dvije izmjene, izašli su Mioč i Jambor, a u ušli Hlevnjak i Ivan Krstanović koji je s 41. godinom postao treći najstariji igrač koji je igrao u HNL-u. Preskočio je Davora Vugrinca na toj poziciji.

Do kraja utakmice viđena je još jedna prilika – u 73. minuti je Goričan primio loptu u šesnaestercu, namjestio se na svoju desnu nogu, ali zapucao pored gola.

No rezultat se više nije mijenjao i Lokomotiva je potvrdila da igra jako dobar nogomet u zadnje vrijeme. S druge strane, Slaven Belupo je ponovno bio skroman, a Zoran Zekić ima nove glavobolje uoči nastavka prvenstva. (pz)




Tagovi

HNLLokomotiva ZagrebSlaven Belupo

Ostale Vijesti