Lokomotiva šokirala Osijek na samom kraju utakmice i uzela drugo mjesto (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.07.20. | 00:05

Dvije zagrebačke momčadi plasirale su se u kvalifikacije za Ligu prvaka, fantastična sezona Gorana Tomića i njegovih pulenova.

Kakva drama!

Ovosezonsko izdanje Prve hrvatske nogometne lige nogometaši Lokomotive završili su na drugom mjestu i plasirali se u kvalifikacije za Ligu prvaka, a sve je odlučeno u posljednjih nekoliko minuta posljednjeg kola gdje su 'lokosi' na gostovanju kod Osijeka u izravnom dvoboju svladali domaćina u Gradskom vrtu rezultatom 2:1, a posljednji gol stigao je dvije minute prije kraja regularnog dijela utakmice.

Ali, krenimo redom.

Obje su momčadi počele veoma čvrsto u obrani, nismo vidjeli praktički nijednu izrađenu priliku jer su obje momladi bile vrlo oprezne. Doduše, vrijedi istaknuti nešto nervozniji početak jer je u 3. minuti Mile Škorić poslao prekratku loptu za Ivušića, što je zamalo kaznio Marko Tolić.

U prvom dijelu smo stoga gledali poprilično neizrađene šuteve iz nezgodnih pozicija jer su obrane bile vrlo koncentrirane. Prijetili su Marić i Mance s jedne, Tolić i Kastrati s druge strane, ali bez uspjeha.

Zato smo u drugom poluvremenu vidjeli vrlo aktivnu igru na obje strane terena, a otvaranju igre kumovao je pogodak Lokomotive u 54. minuti. Kastrati je odlično prošao kroz obranu domaćih po lijevoj strani, proigrao je Myrta Uzunija čiji udarac Ivušić brani, ali akciju je do kraja ispratio Kristijan Jakić koji zabija tap in za vodstvo Zagrepčana.

 

 

Međutim, njihovo veselje nije dugo trajalo jer se Osijek razmahao te je Mirko Marić odličnim udarcem  poravnao rezultat na 1:1.

 

 

Utakmica se potom razmahala, a nedugo nakon gola Pilj je pao u kaznenom prostoru gostiju, izgledalo je kao čist jedanaesterac, ali VAR soba se nije oglasila te je sudac Duje Strukan dao znak da se utakmica može nastaviti. Nije to bila jedina sporna situacija jer je netko od 'lokosa' potencijalno igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru, ali VAR je ponovno bio nijem.

Krenule su obje momčadi va banque u posljednjih 15-ak minuta susreta, Kolinger je spriječio udarac Marića, Jugović i Dion Drena Beljo su prijetili, kao i Marin Pilj te Ndockyt, ali njihove iznimno opasne udarce brani večeras fantastični Ivo Grbić.

Trenutak odluke stigao je u 88. minuti utakmice kada je Lokomotiva kombinirala po desnoj strani, stigao ej ubačaj na peterac, a u toj gužvi igrač domaćih Danijel Lončar nespretno reagira i šalje loptu u vlastiti gol za konačnih 2:1.

 

 

Još vrijedi izdvojiti situaciju iz sudačke nadoknade kada je jedan og 'lokosa' ponovno potencijalno igrao rukom, Strukan je ovog puta sam išao provjeriti VAR snimku, ali pokazao je da od penala neće biti ništa.

Lokomotiva je uzela drugo mjesto i plasirala se u kvalifikacije za Ligu prvaka.

(Foto: Davor Javorović/Pixsell)


Tagovi

Goran TomićLirim KastratiKristijan JakićMirko Marić

Ostale Vijesti