Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Ljubimac Torcide vratio se u Europu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.01.21. | 16:19

U klubu će napadački tandem činiti s bivšim igračem zagrebačkog Dinama.

Bivši nogometaš Hajduka 26-godišnji Tomislav Kiš nakon godine dana na posudbi u južnokorejskom Seongnam FC-u vraća se u redove litavskog Žalgirisa.

Kad je Tomislav Kiš, rođeni Zagrepčanin, 2012. godine prešao u Hajduk bio je etiketiran kao velika napadačka nada hrvatskog nogometa. No, iako je Kiš vrlo brzo postao ljubimac navijača Hajduka, koji su željeli vidjeti plavokosog napadača u prvoj postavi umjesto stranaca upitne kvalitete, više je vremena provodio po posudbama nego što je trpao mreže protivnika Bilih.

Kako je prilike u Hajduku dobivao na kapaljke, 2015. godine dolazi vrijeme za rastanak i Kiš odlazi za 150 tisuća eura u belgijski Kotrijk. No i u belgijskom prvoligašu mladi se napadač nije najbolje snašao te slijedi posudba u Cercle Brugge, gdje je odigrao 19 utakmica i zabio osam golova te se vraća u Kotrijk, no nakon što se nije izborio za mjesto u momčadi odlazi u bjeloruski Shakhtjor Soligorsk.

U Bjelorusiji je ostao samo šest mjeseci te se nakon odigrane 22 utakmice vraća u Dugopolje, gdje se zadržava tri mjeseca do otvaranja zimskog prijelaznog roka i transfera u Žalgiris.

Dolazak u Litvu za 26-godišnjeg napadača pokazao se kao pun pogodak. Iste sezone je zabio 27 golova u 31 utakmici te je odnio titulu najboljeg strijelca lige, no u fotofinišu Žalgiris je ostao bez naslova prvaka.

Prošle zime se otisnuo prema Južnoj Koreji na jednogodišnju posudbu te se sad vraća u Žalgiris, koji je u međuvremenu osvojio naslov prvaka Litve te u napad doveo također poznato ime s hrvatskih travnjaka Josipa Tadića.


Tagovi

Zimski prijelazni rokTomislav KišJosip Tadić

Ostale Vijesti