Ljubimac Torcide procvao u zemlji košarke

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.08.19. | 10:00

Transfer, koji mu je preporodio karijeru.

Kad je Tomislav Kiš, rođeni Zagrepčanin, 2012. godine prešao u Hajduk bio je etiketiran kao velika napadačka nada hrvatskog nogometa. No, iako je Kiš vrlo brzo postao ljubimac navijača Hajduka, koji su željeli vidjeti plavokosog napadača u prvoj postavi umjesto stranaca upitne kvalitete, više je vremena provodio po posudbama nego što je trpao mreže protivnika Bilih.

Kako je prilike u Hajduku dobivao na kapaljke, 2015. godine dolazi vrijeme za rastanak i Kiš odlazi za 150 tisuća eura u belgijski Kotrijk. No i u belgijskom prvoligašu mladi se napadač nije najbolje snašao te slijedi posudba u Cercle Brugge, gdje je  odigrao 19 utakmica i zabio osam golova te se vraća u Kotrijk, no nakon što se nije izborio za mjesto u momčadi odlazi u bjeloruski Shakhtjor Soligorsk.

U Bjelorusiji se zadržao samo šest mjeseci te se nakon odigrane 22 utakmice vraća u Dugopolje, gdje se zadržava tri mjeseca do otvaranja zimskog prijelaznog roka i transfera u Žalgiris.

Dolazak u Litvu za ovog 25-godišnjaka je bio pun pogodak. U prva dva kola je zabio po dva pogotka te se odmah nametnuo kao prva napadačka opcija kluba.

Na jučerašnjem susretu je ponovio uspjeh iz prva dva kola, postigao je dva gola i asistirao za treći te je svoj klub postavio za lidera lige, a sebe na vodeće mjesto strijelaca.

Za Zeleno-bijele je do sad odigrao 19 utakmica i zabio 13 golova, a tamošnji mediji i navijači su ga preimenovali u Tomislavas Kišas.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Tomislav Kiš

Ostale Vijesti