Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ljubimac BBB-a ima rak: „Želim pogledati po jednu utakmicu klubova u kojima sam igrao“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 21:15

"Hej, doktore, još sam ovdje!", rekao je Koch i potvrdio da, unatoč teškoj bolesti, i dalje ima vedar duh.

Geor Koch kratko je boravio u Maksimiru, tek jednu sezonu. No, iskusni njemački vratar u kratkom je periodu postao ljubimac najvatrenijih Dinamovih navijača koji su čak i skandirali parolu "Koch mit uns" (Koch s nama). Nažalost, Nijemac je obznanio da boluje od raka, i to u poodmakloj fazi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U u svibnju prošle godine objavio je da napušta trenersku klupu njemačkog trećeligaša Viktorije iz Kölna "zbog zdravstvenih i privatnih razloga", nije o tome više govorio. Da bi sada u potresnom intervjuu za Bild, a prenosi Sport 1Georg Koch (52) otkrio

"Hej, doktore, još sam ovdje! Prije 12 mjeseci dijagnosticiran mi je rak i dali su mi šest mjeseci života. Ali, evo, još sam živ. Izgleda da sam stroj koji se ne može pokvariti", rekao je Georg Koch u razgovoru za Bild, a potvrdio je Večernjem listu. "Imam rak, borim se za život. Bolest je neizlječiva, umrijet ću. Ali Bog još nije odlučio kad će me uzeti".

Koch je, također, izjavio kako bi volio pogledati još barem jednu utakmicu svih klubova u kojima je igrao. Jedan od njih je i Dinamo. "Na Dinamo bih došao i pješice!", rekao je Večernjem, a Bildu potvrdio:

"Volio bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao", emotivno je priznao pa opisao kako se osjeća: "Ima dana kad mi se čini da bih mogao iščupati drvo! Tada hodam satima. A ima faza kad se osjećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Jer za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tad mi treba pola minute. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil".

Koch je u Dinamo stigao 2007. iz Duisburga, nakon što je branio boje brojnih njemačkih klubova /Energie Cottbus, K'lautern, Arminia Bielefeld) i nizozemskog PSV-a. Nakon godine dana provedene u Zagrebu, Koch je prešao u Rapid iz Beča. Na utakmici protiv Austrije Beč puknula mu je petarda kraj uha, koja mu je značila i kraj ozbiljne karijere.

Koch se umirovio 2009., a sada ga očekuje najteža utakmica njegovog života. Ako će joj pristupiti kao što je pristupao utakmicama i treninzima, ne sumnjamo da će je pobijediti, a nadamo se da će se pojaviti i na utakmici Dinama u 'old school' Maksimiru kojeg se i dalje sigurni smo sjeća.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Georg KochDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti