Liverpool primio gol iz kornera pa okrenuo Burnley

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.03.19. | 14:59

U pravo vrijeme na pravom mjestu – stil Roberta Firmina.

Liverpool se vratio na bod zaostatka za vodećim Manchester Cityjem pobjedom nad Burnleyjem 4:2 te može mirnije otputovati na uzvratnu utakmicu Lige prvaka koju igra u srijedu protiv Bayerna u Munchenu.

Početak susreta nagovještavao je ogromnu glavobolju za Jurgena Kloppa i navijače Liverpoola. Udarac iz kuta za goste izveo je Westwood manirom Bake Sliškovića u suprotne rašlje, ali Alisson je bio očigledno fauliran u gužvi unutar kaznenog prostora, dok se lopta zakoprcala u mreži.

Međutim, sudac je pokazao na centar, a bijesni Alisson je zbog prosvjeda zaradio prvi žuti karton na susretu, a igrala se tek šesta minuta.

Međutim, već do odmora, Redsi su preokrenuli rezultat u svoju korist. Najprije je Roberto Firmino bez velikih problema zatresao praznu mrežu nakon loše reakcije vratara i obrane Burnleya nakon oštrog i prizemnog ubacivanja Salaha.

Za vodstvo domaćina kumovala je neoprezna reakcija protivničke obrane, a loptu u prvom trenutku nije dobro zahvatio Salah, ali zato natrčali Mane pogađa suprotnu stranu za veliko slavlje na Anfieldu.

Neizvjesnost je trajala do 67. minute, a sve dvojbe je razriješio vratar Heaton, koji je ispucao loptu ravno u Salaha. Ovaj je primirio loptu i krenuo oči u oči s vratarom, ali mu natrčali obrambeni igrač uspjeva izbiti iz nogu, ali opet samo do Roberta Firmina, koji se drugi put na ovom susretu nalazi u pravo vrijeme na pravom mjestu za 3:1.

Dvije minute straha priredio je Liverpool svojim navijačima puštajući ih da bezbrižno kombiniraju u prvoj minuti sudačke nadoknade, što je iskoristio borbeni Gudmundsson te smanjio na 3:2.

I kad je Anfield u nevjerici utihnuo i odbrojavao sekunde do kraja susreta, ukazao se Sadio Mane te zaobišao vratara za konačnih 4:2 u trećoj minuti sudačke nadoknade.

S nova tri boda, Liverpool je ponovno došao na samo bod zaostatka za braniteljem naslova Manchester Cityjem.

(foto: Reuters)

 


Ostale Vijesti