Liverpool ponovno u Istanbulu traži novi europski trofej, Kovačić želi pomrsiti planove

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 14.08.19. | 12:16

Utakmica europskog Superkupa počinje u 21 sat.

S početkom od 21 sat  u Istanbulu se večeras odigrava utakmica europskog Superkupa između pobjednika Lige prvaka, Liverpoola, i Europske lige, nogometaša Chelseaja.

ODIGRAJ Liverpool - Chelsea

Ove dvije momčadi imale su dijametralno suprotan start nove sezoneu Premiershipu. Aktualni viceprvak Liverpool na svom je Anfieldu upisao pobjedu 4-1 nad Norwichem, iako igra nije bila na zadovoljavajućoj razini. Međutim, trener Jurgen Klopp svjestan je da su igračima još noge teške, poglavito onima poput Sadija Manea i Roberta Firmina koji su se kasnije priključili momčadima jer su igrali finale Afričkog kupa nacija, odnosno Copa Americe.

S druge strane, velike promjene dogodile su se u svlačionici Bluesa. Više nema uvjerljivo najboljeg igrača Edena Hazarda koji je otišao u Real Madrid, a na trenerskoj klupi Maurizija Sarrija zamijenila je legenda i ljubimac Stamford Bridgea, Frank Lampard. Popularni ‘Frankie’ imao je vatreno krštenje na otvaranju Premier lige – išao je na noge Unitedu na Old Trafford odakle se u britansku prijestolnicu vratio s četiri komada u mreži, unatoč solidnoj igri svojih pulena.

Specijalna ponuda Germania Sport kladionice za utakmicu Liverpool – Chelsea

Treba naglasiti kako za ovaj dvoboj njemački trener neće moći računati na jednog od glavnih igrača zaslužnih za lanjski ‘ušati trofej’, a to je vratar Alisson koji se ozlijedio protiv Norwicha. S druge strane, Lampardu nedostaje stoper Rudiger, kao i već dulje vremena ozlijeđeni Callum Hudson-Odoi te Ruben Loftus-Cheek, dok je pod upitnikom nastup Williana, također umornog od Copa Americe (ozljeda bedrenog mišića).

Klopp će isrtčati u najjačem sastavu koji ima na raspolaganju, pa će tako Virgil van Dijk komandirati obranom, ispred koje bi trebao biti trojac Fabinho, Henderson i Milner dok će u napadu biti svima dobro znani Mane, Firmino i Salah.

S druge strane, Lampard će od prve minute vjerojatno poslati isti sastav u obrani, iako se Christensen, a poglavito Zouma, nisu pretjerano iskazali protiv Crvenih vragova u Manchesteru. Jorginho će ordinirati veznom redom uz neprelaznog N’Goloa Kantea, dok će hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić biti ofenzivni vezni koji će tražiti pukotinu između obrambene i vezne linije Redsa.

Priliku će dobiti Christian Pulisic od kojega se puno očekuje, a udarnu jedanaestericu zatvarju Pedro na drugom krilu i Olivier Giroud u vrhu napada. Prema dosad viđenom, Kovačić bi mogao imati puno zapaženiju ulogu pod Lampardom, nego pod Sarrijem, gdje je igrao čistu 'osmicu'. Englez ga vidi na poziciji 'desetke', a već u prvoj utakmici - unatoč velikom porazu - Kova je pokazao da bi ovo mogla biti njegova sezona konačne afirmacije.

Bit će ovo hrvatskom reprezentativcu prilika za osvajanje 16. trofeja u svojoj seniorskoj karijeri, a tek mu je 25 godina. Osim toga, to će mu biti drugi osvojeni trofej s Chelseajem – ako do toga dođe – nakon Europske lige osvojene prije nekoliko mjeseci u finalu protiv Arsenala. Ipak, treba dodati kako je Istanbul odavno postao mitsko mjesto u povijesti kluba s Anfielda, a tamo su 2005. godine preokrenuli zaostatak od 3-0 u finalu Lige prvaka od Milana.

Zanimljivost je da će utakmicu suditi sutkinja Stephanie Frappart, koja će biti prva sutkinja neke važnije finalne utakmice pod UEF-inim okriljem. U njenu obranu stao je i Virgil van Dijk koji je naglasio kako spol nije bitan. Najvažnije je da je ona jednako sposobna i da su je izabrali da sudi ovu utakmicu zbog njenih kvaliteta.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Mateo KovačićMohamed SalahKepa ArrizabalagaSadio ManeRoberto FirminoChristian PulisicSuperkupFrank LampardJurgen Klopp

Ostale Vijesti