REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Liverpool, City, United? Ne! Ako bi se Mbappe odlučio za Premier ligu, njega zanima samo jedan klub!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 07.07.23. | 22:13

Sviđa mu se stil nogometa i napredak ostvaren unazad nekoliko godina…

Ovo ljeto je po pitanju nogometnih transfera već sada prilično uzbudljivo, s tim da je sveopći dojam da ono najbolje tek dolazi. Nije da transferi Szoboszlaija u Liverpool, Havertza u Arsenal, Mounta u United, Škriniara, Asensija i Ugartea u PSG ili Bellinghama u Real Madrid nisu čudesni, ali i dalje se čeka ono što će na neki način paralizirati nogometni svijet. Messi je bio najbliži ostvarenju baš toga, ali činjenica da je otišao van Europe je malo umanjila taj ‘wow efekt’. A sada, kad se u skorijoj budućnosti dogodi transfer Gvardiola u City, odnosno kad bi se Mbappe ili Haaland odlučili promijeniti sredinu, onda bi se stvarno sve promijenilo. Odnosno stalo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mbappe i Haaland će sigurno kad-tad napustiti svoje sadašnje poslodavce. I to svi znaju. Naprosto, takvo je vrijeme došlo, sve je manje Tottija i Maldinija, a sve više Ibrahimovića. Mbappe je već jednom bio blizu Real Madrida, ali je na kraju sve propalo, dok je Haaland otvoreno kazao kako se u Cityju ne vidi dulje od tri godine. Dakle, megatransfera će biti, ali kada… To je zaista teško, odnosno nemoguće predvidjeti.

Iako je Real Madrid najrealnija opcija za Mbappea, naravno da se svako malo u medijskom svijetu spomene i neki ‘Englez’ koji je spreman za Francuza isplatiti ogroman novac. Uostalom, jučer su otočki mediji pisali o navodnom interesu Liverpoola i spremnosti uprave Redsa da za Mbappea isplate 200 milijuna eura odštete. Naravno, mnogi na tu ‘ekskluzivu’ nisu ni trepnuli, ali oni koji jesu su vjerojatno nekad davno po zidovima svoje sobe ljepili postere Gerrarda, Rusha ili Dalglisha.

Mbappe bi za svaku momčad, pa tako i za Liverpool, bio od ogromnog značaja. Što je, uostalom, i očekivano za nekog tko je već neko vrijeme među najboljim nogometašima na svijetu. Ali, zanimljivo je, Mbappea u ovom trenutku Liverpool ne zanima ni najmanje. Baš kao ni City, United, Chelsea… Naime, kako piše Independent, Francuz je oduševljen onime što rade u Arsenalu te su Topnici jedina momčad za koju bi igrao ako bi se ikada odlučio na transfer u Premier ligu. Isti medij dodaje kako Francuza impresionira rad Artete te činjenica da je veliki broj mladih igrača integrirao u momčad u kojoj nema neke velike zvijezde. Odegaard, Saka i Jesus prednjače, ali ako nekog od njih nema (kao što Jesusa nije bilo veći dio prošle sezone), momčad to nadomijesti.

Budući da Topnici troše podosta novaca posljednjih godina (u posljednje tri godine su na odštete potrošli 450 milijuna eura), nije nemoguće da u skorijoj budućnosti ‘skupe’ i za Mbappea. A kad bi se to dogodilo, onda je zaista pitanje tko bi mogao zaustaviti Topnike. I tko bi, iz ovog aktualnog kadra, ispao? Ako bi Mbappe igrao na mjestu lijevog krila, onda bi Martinelli preselio na klupu, a ako bi htio biti isturena špica, onda bi se Jesusu dogodilo isto što u Cityu… No, već bi se nekako Arteta snašao. A možda ni svi ne bi bili na okupu kad bi Mbappe došao…

Ali, budući da u ovoj priči ima puno toga ‘moždakanja’, možda bi bilo najbolje tu i stati. Bitno je za reći da je Mbappeov prvi izbor kad bi išao u Premier ligu Arsenal, a hoće li se to ikada dogoditi, nitko na ovom svijetu ne može znati. Kad bi se dogodilo, svakako bi bilo zanimljivo. Zapravo, bit će zanimljivo bio to Arsenal, City, United ili pak Real Madrid ili Barcelona. Samo neka ne bude Al-Ahli ili Inter Miami. Tada, čak ni u Mbappeovom slučaju, više nikoga neće biti briga… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kylian MbappéArsenal

Ostale Vijesti