Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Livaja kao Messi, dijeli peto mjesto po broju golova i asistencija u Top 30 europskih prvenstava

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 05.06.23. | 08:05

Hajdukov prvi strijelac lige postigao je 19 golova i ima 13 asistencija

Kako se približava kraj nogometnih liga diljem svijeta, na vidjelo isplivava statistika, broj golova i asistencija. Najbolji hrvatski strijelac ove godine Marko Livaja 14. je na svijetu kada se uzmu u obzir ta dva parametra, ali kada se pogleda učinak u Top 30 europskih prvenstava, onda je na diobi visokog petog mjesta (19+13) s ni manje ni više nego Lionelom Messijem (16+16), a tu su još Alexandre Lacazette (27+5) iz Lyona i Malcolm (23+9) iz Zenita.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Veliko je to priznanje za najboljeg Hajdukova igrača koji iza sebe ima odličnu sezonu pa se s 19 golova i 13 asistencija našao na visokom 14., odnosno petom mjestu.

Prvi je u svim ligama čudu iz Luksemurga Rayan Philippe koji je zabio 36 golova i upisao 26 asistencija, a prati ga klupski kolega iz Hesperangea Dominik Stolz (29+17).

Kada se gleda najboljih 30 liga, najučinkovitiji je Erling Braut Haaland iz Manchester Cityja sa 36 pogodaka i osam dodavanja. Ispred Livaje su samo još Kylian Mbappe (29-+6) iz PSG-a, Enner Valencia (Fenerbahce, 29+5) i Harry Kane iz Tottenhama (30-+3). (dku)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marko LivajaLionel MessiErling HaalandKylian MbappéEnner ValenciaHarry Kane

Ostale Vijesti