Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Livaja i Jakoliš odlučili Dalmatinski derbi, Hajduk ostao u utrci za Europu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.05.21. | 19:01

Splićani su teškom mukom slomili otpor Šibenika.

Na Šubićevcu je odigran Dalmatinski derbi u sklopu 35. kola Prve HNL u kojem je Hajduk slavio protiv domaćeg Šibenika rezultatom 0:2 te tako kolo prije kraja nastavio utrku za Rijekom i Goricom za mjesto u Europi.

Na početku utakmice gledali smo klasično ispitivanje snaga, Hajduk je u prvih pet minuta dva puta zaprijetio iz kornera, dok su domaćini prvu priliku imali u trećoj minuti kad je Sahiti oprobao udarac s ruba kaznenog prostora, ali je lopta prozujala pored vratnice.

Šibenik je u osmoj minuti opasno zaprijetio iz kornera, ali kao da je Jurića na petercu lopta iznenadila pa njegov udarac odlazi preko gola. Vušković je u 13. minuti nakon prekršaja nad Čolinom dobio gotovo identičnu priliku kao protiv Gorice, no ovoga puta nije bio tako precizan te njegov udarac nije stvorio probleme golmanu Rogiću.

U 18. minuti Biuk se odlično okrenuo na rubu kaznenog prostora te probio lijevu stranu, no njegov ubačaj u korner šalje Batarelo. Isti igrač je izveo ubačaj iz kuta te tražio Simića na rubu kaznenog prostora, ali njegov udarac iz teške pozicije odlazi pored gola.

Domaćini su u 25. minuti pokrenuli brzu kontru nakon pogreške Kačaniklića, ali je Jurić u završnici odlučio nesebično proigrati Sahitija, što je osjetila obrana gostiju te otklonila opasnost.

Najbolju priliku u prvih pola sata Hajduk je propustio u 29. minuti, Fossati je poslao fenomenalnu dubinsku loptu na Livaju, koji je prekrasno prima te se u okretu pokušava riješiti protivničkog stopera i golmana, ali jalovo puca i loptu s gol crte čisti Kvesić.

Odmah je uzvratio Šibenik i to s dvije odlične prilike. Prvo je Jurić opalio odmah pored vratnice, da bi u sljedećem napadu Suad Sahiti izašao sam ispred Kalinića te ga lažnjakom zaobilazi, ali odlazi previše iskosa pa njegov udarac završava na vratnici.

Opasno je Hajduk živio u završnici prvog dijela, domaćini su još jednu dobru priliku stvorili u 42. minuti, ali ovoga puta Sahitijev udarac završava u bloku obrambenog igrača te odlazi u korner.

Nastavak je počeo borbeno s obje strane, a prvi su zaprijetili domaćini udarcem Alvara u 50. minuti, no njegov pokušaj odlazi preko gola. Tri minute kasnije ponovno su domaćini stvorili opasnu priliku pred Kalinićem, Sahiti je dobio loptu u kaznenom prostoru te je pokušao proigrati Kvesića, ali lopta odlazi u korner. U 55. minuti Jurić je dobio povratnu na rubu kaznenog prostora, no ni treći njegov pokušaj ne nalazi put ka golu gostiju.

Hajduk je u 57. minuti praktički iz ničeg nakon pogreške i loše reakcije Kvesića i Rogića dobio korner iz kojeg su stigli do pogotka. Biuk je ubacio iz kuta te pogodio natrčalog Livaju na petercu koji glavom posprema loptu iza u mrežu za 0:1.

Pogledajte gol Livaje OVDJE.

Šibenik je ponovno zaprijetio u 67. minuti preko Alvara, ali njegov opasan udarac s ruba kaznenog prostora krajnjim naporom Kalinić šalje u korner.

U 71. minuti Hajduk stiže i do drugog gola, Fossati je oteo loptu na svojoj polovici i dodao do Jurića, koji sjajno vidi Jakoliša te ga gura u situaciju jedan na jedan s Rogićem, koju gostujuća devetka rješava za svoj prvi gol sezone.

Pogledajte gol Jakoliša OVDJE.

U 81. minuti domaćini su dobro kombinirali, lopta je došla do Denija Jurića koji je solidno tukao, ali njegov prezimenjak iz redova Hajduka ulazi u blok te lopta odlazi u korner.

Do kraja susreta gledali smo pokušaje domaćina da makar stignu do počasnog gola, dok su gosti samo čekali zadnji zvižduk suca Vučkovića.

Hajduk je s nova tri boda ostao na bod zaostatka za Rijekom te dva iza Gorice, koja u kasnijem terminu igra utakmicu protiv Dinama, koja bi itekako mogla odlučiti europske putnike.

U posljednjem kolu Hajduk na Poljudu dočekuju Lokomotivu, dok Rijeka i Gorica igraju međusobno na Rujevici.   

 



Tagovi

HajdukMarko LivajaMarin Jakoliš

Ostale Vijesti