Reuters
Reuters

Livaja i debitant otpali zbog bolesti, pozvan Luka Ivanušec

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 11:03

Hrvatska reprezentacija danas će se okupiti pred početak trećeg izdanja Lige nacija.

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će se okupiti u hotelu Sheraton pred početak trećeg izdanja Lige nacija. Podsjetimo, Hrvatska će u lipnju odigrati četiri utakmice, protiv Austrije i Francuske u Hrvatskoj te Danske i Francuske u gostima.

Još ranije je bilo jasno da se na današnjem okupljanju neće pronaći Luka Modrić koji je prije dva dana osvojio svoj peti naslov prvaka Europe reprezentaciji će se priključiti naknadno i konkurirat će za dvoboje, te U21 reprezentativci Jopsip Šutalo, Luka Sučić i Josip Stanišić).

A na konferenciji za medije Zlatka Dalića saznali smo da na okupljanje nisu stigli Marko Livaja i Petar Musa koji su bolesni. Za 24-godišnjeg Zagrepčanina koji je nedavno ostvario 5 milijuna eura vrijedan transfer u Benficu ovo je bio debitantski poziv u A vrstu, no, svoje premijerno oblačenje kvadratičastog dresa trebat će ostaviti za neku drugu prigodu.

Još otprije je poznato da u zbog ozljede neće biti Ivana Perišića.

"Od prvoga popisa nažalost otpao je Perišić zbog ozljede u klubu. Žao mi je, šteta, možda je od svih reprezentativaca bio i u najboljoj formi. Pojavili su se i problemi s Musom. Bolestan je, milim da će otpasti. Čekamo dijagnozu. Vjerojatno će otpasti s popisa. Imamo problem i s Livajom koji je bolestan. Vidjet ćemo što će biti s njim. Pozvali smo Ivanušeca s onog dodatnog popisa. Žao mi je, pogotovo zbog Muse koji bi danas trebao po prvi put biti s nama. Naša služba će objavit što se događa. Ne bih htio nagađati niti ja objavljivati", poručio je Dalić za Musu i Livaju.

Kasnije smo saznali da Livaja ima visoku temperaturu i upalu grla te jedva priča, kasnije tijekom dana će liječnici stručno objaviti dijagnozu.

Luka Modrić reprezentaciji će se priključiti naknadno...

"Luka Modrić dolazi sutra ili preksutra. Nakon svega što je napravio bit će u konkurenciji za utakmicu u Osijeku i Parizu. Samo da bude sve u redu sa zdravljem. Vidjet ćemo koliko će i kako igrati u Osijeku. Vidjet ćemo situaciju nakon treninga. Probat ćemo igrati svoj sistem 4-3-3, ali ovisi o situaciji s igračima. Cilj nam je rezultat, biti maksimalno kvalitetan i dobar," zaključio je kratku pressicu hrvatski izbornik.


Liga nacija, Liga A, skupina 1

Petak, 3. lipnja

Hrvatska – Austrija (20.45)

Ponedjeljak, 6. lipnja

Hrvatska – Francuska (20.45)

Petak, 10. lipnja

Danska – Hrvatska (20.45)

Ponedjeljak, 13. lipnja

Francuska - Hrvatska (20.45)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaLuka IvanušecZlatko DalićMarko LivajaPetar Musa

Ostale Vijesti