Igor Tudor, Ivan Juric @Pixsell
Igor Tudor, Ivan Juric @Pixsell

Lippi: „Tudor me iznenadio, postao je ozbiljan, a Jurić predstavlja duh idealnog trenera“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.05.22. | 14:48

Legendarni talijanski strateg potom se osvrnuo i na Ivana Jurića za koga nije štedio riječi hvale.

U trenerskoj mirovini legendarni talijanski stručnjak Marcelo Lippi već je tri godine. Od europskog nogometa oprostio se 2010. godine na klupi Azzurra, da bi onda od 2012. pa sve do kraja 2019. radio u kineskom nogometu. Prvo je vodio GZ Evergrande, da bi onda preuzeo kormilo kineske nogomete reprezentacije. Legenda Juventusa i čovjek koji je s Italijom osvojio naslov prvaka svijeta 2006. godine možda više nije na trenerskoj klupi, ali nogomet je njegov život te i dalje aktivno prati zbivanja u talijanskom nogometu.

U razgovoru za Gazzettu dello Sport, Lippi se dotakao dvojice Hrvata koji trenutno rade jako dobra posao na trenerskim klupama u Serie A. Igora Tudora Lippi je vodio u Juventusu,

„Tudorova Verona je jako organizirana, motivirana. Iznenadio me je, kao nogometaš nikad nije bio poput Antonia Contea ili Didiera Deschampsa, ali postao je ozbiljan i taktičan. Sad je jako dobar trener“, priča legendarni talijanski strateg, nakon čega se kratko dotakao i Ivana Jurića.

„Ivan Jurić predstavlja duh idealnog trenera. Pokazao je da psihološki aspekt važniji od taktičkog.“

Lippi je u svojoj trenerskoj karijeri osvojio pet naslova prvaka Italije, u dva navrata izabran je za najboljeg trenera svijeta, a baš je on bio na klupi Stare dame posljednji put kad je momčad iz Torina osvojila Ligu prvaka (1995./1996.).

Verona i Torino su na prvenstvenom poretku jedan pored drugog, s tim da deveta Verona ima pet bodova više od Jurićeve momčadi. Verona je i dalje u igri za Europom, ali teško je za očekivati da će Atalanta i Fiorentina toliko kiksati da će na kraju momčad iz grada Romea i Julije dogodine osjetiti čari europskog nogometa.



Tagovi

Marcelo LippiIgor TudorIvan JurićHellas VeronaTorino

Ostale Vijesti