Liječnik Vatrenih otkrio bizaran razlog kiksa protiv Azera

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.09.19. | 08:41

Hrvatska i dalje drži sve u svojim rukama.

Nakon fenomenalne partije u Trnavi, gdje su porazili domaću Slovačku s uvjerljivih 4-0, hrvatski nogometni reprezentativci potpuno su podbacili samo tri dana kasnije. Na gostovanju u Bakuu, odigrali su mršavih 1-1 protiv kudikamo slabije reprezentacije Azerbajdžana, a sada je i otkriven razlog ovog kiksa.

Hrvatski nogometaši izgledali su dobro u prvih dvadesetak minuta utakmice, imali su i vodstvo 1-0 te igrali vrlo dopadljiv nogomet. Potom je slijedio pad, a u konačnici i primljeni gol za konačnih 1-1. Ipak, iako izbornik Zlatko Dalić o tome nije rekao niti jednu riječ, u intervjuu za Sportske novosti, liječnik reprezentacije Zoran Bahtijarević, otkrio je u čemu je bio problem.

„Činjenica da Dalić nije rekao riječ o virozi i temperaturi koja je uzela dobar dio snage igračima još jednom pokazuje koliko je veliki trener i ponizan čovjek koji ne traži alibije“, započeo je Bahtijarević, otkrivši da je osam igrača bilo pod virozom, od kojih je sedam nastupilo.

„Pomogli smo im koliko je bilo moguće. Čak sam i prije utakmice upozorio glavnog suca, on je znao da nije isključeno da netko mora za vrijeme igre izaći s terena i odjuriti na WC. Kazao sam mu da to da ne bi bio iznenađen i davao kazne. Netko ju je pokupio, drugi dobili od njega. Nema to veze s Bakuom i hranom, uostalom, imali smo svog kuhara i bili u vrhunskom hotelu. Ali kad prvi prijavi da ima taj problem, onda je već kasno. Samo se širi“, dodao je Bahtijarević tako riješivši enigmu zašto su Vatreni podbacili.

Unatoč remiju s Azerbajdžanom, Vatreni i dalje sve drže u svojim rukama. Prva sljedeća utakmica je ona protiv Mađarske na Poljudu 10. listopada, a potom i tri dana kasnije u Cardiffu protiv Walesa. S dvije pobjede u ta dva susreta, osigurali bismo plasman na Euro, a ako kiksamo na jednoj od te dvije utakmice, imamo popravni u posljednjem kolu u studenom na domaćem terenu protiv Slovačke.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Kvalifikacije za EuroZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaZoran Bahtijarević

Ostale Vijesti