REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Ligue 1: Crvenih kartona 'kao u priči', Andrić asistirao za veliku pobjedu Clermonta

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.08.22. | 18:25

U prvih pet utakmica na nedjeljnom rasporedu vidjeli smo 14 pogodaka i sedam crvenih kartona

Drugim uzastopnim slavljem nogometaši Clermonta stigli su do petog mjesta Ligue 1. Momčad Komnena Andrića, koji je zamijenjen šest minuta prije kraja, danas je minimalno slavila protiv favorizirane Nice koja je u utakmici dobila čak dva crvena kartona.

Jedini pogodak na utakmici vidjeli smo u šestoj minuti. Andrić je započeo napad, odigrao loptu na lijevu stranu odakle stiže ubačaj, u sredini se najbolje snalazi njegova 'desetka' Khaouri, s tim da je pomutnju napravio i Andrić, kojem se piše i asistencija, nakon čega domaćin dolazi do vodstva.

U prvom poluvremenu Clermont je bio jednakopravan, ali su se u nastavku u potpunosti povukli te nastojali pod svaku cijenu sačuvati vodstvo. Gosti su dominirali, najbolju priliku propustio je Ramsey u 78. minuti, a kad su vidjeli da će teško do boda (ili bodova), kod gostiju su popustili živci.

Prvo je izravan crveni karton zaradio u 80. minuti Mario Lemina, da bi dvije minute kasnije drugi put javnu opomenu zaradio Todibo pa je tako Nica do kraja utakmice igrala s čak dva igrača manje. Jasno, na taj način gotovo je bilo pa nemoguće doći do pogotka pa je tako Clermont novom pobjedom privremeno stigao do petog mjesta.

Uvjerljivo 'najluđu' utakmicu kola odigrali su Montpellier i Auxerre. Domaćin je poveo u 39. minuti preko iskusnog stopera Sakha, da bi onda u nastavku uslijedilo nešto neviđeno.

U prvoj minuti drugog poluvremena kod Montpelliera je isključen Fayad (koji je postao najmlađi igrač u povijesti kluba koji je isključen), da bi pet minuta kasnije izravan crveni karton dobio Niang koji je u igru ušao u drugom poluvremenu.

Strasti su se rasplamsale, a u igri 10 na 10 spretniji su bili gosti. U 70. minuti Da Costa zabija za poravnanje, a pet minuta kasnije s bijele točke za preokret zabija Autret.

Strijelac izjednačujućeg pogotka dobio je drugi žuti karton u 88. minuti, da bi onda u trećoj minuti dodanog vremena Savanier kod domaćina također bivao poslan na ranije tuširanje. Utakmica je tako završila s čak četiri crvena kartona i tri pogotka, a povratniku u Ligue 1 ovo je bilo prvo slavlje ove sezone.

Spomenimo kako je Brest u gostima kod Angersa slavio rezultatom 3:1, s tim da kod domaćina ni u zapisniku nije bilo Marina Jakoliša. Toulouse i Lorient odigrali su susret bez pobjednika (2:2), baš kao i Strasbourg i Riems (1:1).

Ligue 1, 3.kolo

Petak, 19. kolovoza

Lyon – Troyes 4:1

Subota, 20. kolovoza

Monaco – Lens 1:4

Marseille – Nantes 2:1

Nedjelja, 21. kolovoza

Strasbourg – Remis 1:1

Angers – Brest 1:3

Clermont – Nice 1:0

Montpellier – Auxerre 1:2

Toulouse – Lorient 2:2

Rennes – Ajaccio 17.05

Lille – PSG 20.45


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Clermon FootKomnen AndrićLigue 1

Ostale Vijesti