REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Lige petice još nisu gotove, danas nas čeka utakmica kakvu 18 godina nismo gledali (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 10:19

Dvoboj se igra na neutralnom terenu.

Iako je jučer odigrano finale Lige prvaka, to ove sezone ne znači da je ujedno gotovo i sa klupskim nogometom u ligama tzv. petice. Rasplet Serie A bio je, kako smo i očekivali, dramatičan. Doduše, nadali smo se napetijoj završnici u borbi za Ligu prvaka, ali umjesto toga dobili smo zaplet u borbi za preostale europske kupove, a vrhunac su nam priredili Spezia i Verona u borbi za zadnje mjesto koje garantira ostanak u Serie A.

Poslije dramatičnog raspleta u kojem je Paulo Dybala u sudačkoj nadoknadi zabio za pobjedu Rome protiv Spezije, a uz to što je Milan svladao Veronu, bodovni saldo Spezije i Verone nakon 38 kola pokazivao je identičan broj – 31! U prijevodu, nakon 18 godina i sezone 2004/05 igrat će se majstorica na neutralnom terenu koja će odlučiti tko ostaje u elitnom razredu talijanskog nogometa! Večeras od 20.45 u Udinama, slijedi konačan rasplet Serie A!

Već je sama odluka da se majstorica igra u Udinama povukla određene kontroverze. Udaljenost Verone od Udina je svega 238 kilometara, dok je Spezia točno dvostruko udaljenija od stadiona Friuli. Dovoljno da se uloži žalbena nota i time stvori još veći pritisak. Reagirao je čak i gradonačelnik La Spezije, koji je rekao kako je odluka sramotna i nepravedna prema stanovnicima njegovog grada.

Naravno, odluka o domaćinstvu nije se promijenila, tako da će se na krajnjem sjeveroistoku Italije riješiti posljednja nepoznanica tekuće sezone.

Uvod u utakmicu, osim slučaja domaćinstva, dodatno je dramatičan ako pogledamo sezonu obiju momčadi. Pored istog broja bodova, u 38 kola oba sastava postigla su 31 gol, a skoro pa su i identičan broj golova inkasirali u svojoj mreži. Tri pogotka više primila je Spezia, no u situaciji kada se primi toliko golova (62 i 59), ne možemo govoriti ni o čemu drugom osim o vrlo propusnim obranama.

Forma u kojoj klubovi ulaze u konačni obračun također je dvojbena s obje strane. Kada pogledamo poljednjih pet utakmica, učinak im je identičan – pobjeda, remi i tri poraza. Čak je i nedavni međusobni ogled, igran 5. ožujka, završio bez pobjednika. Sve upućuje na to da ćemo gledati duel vrlo izjednačenih rivala i da bi detalji vrlo lako mogli presuditi. (I.M.)

Očekivani sastavi:

Spezia (3-5-2)


Verona (3-5-2)



Tagovi

Serie ASpeziaHellas VeronaVerona

Ostale Vijesti