Liga 6? Licencu za sljedeću sezonu Prve HNL nisu dobili Split, Osijek, Zadar i Istra 1961

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 20.04.15. | 16:23

Hrvatski nogometni savez objavio je koji su klubovi nositelji licence za sljedeću sezonu. Kako stvari trenutno stoje, u Prvoj HNL igrat će samo šest klubova.

Naime, samo su Dinamo, Hajduk, Lokomotiva, Rijeka, Slaven Belupo i Zagreb dobili licence za nastup u Prvoj HNL. Ti su klubovi dobili i UEFA licencu, a svi ostali prvoligaši nisu dobili licencu za igranjem u elitnom hrvatskom natjecanju sljedeće sezone.

Split, Osijek, Zadar i Istra 1961 ostali su bez prvoligaških licenci, ali svi oni imaju pravo u sljedećih osam dana žaliti se na licenciranje. Poznavajući kako je HNS funkcionirao u ovom pogledu proteklih sezona, jasno je kako će svi klubovi ipak dobiti svoje licence.

Za drugu HNL licence su dobili Gorica, Imotski, Istra 1961, Mosor, Rudeš i Sesvete te Dinamo, Hajduk i Rijeka koji su za to natjecanje prijavili svoje druge momčadi. Zanimljivo je da preostala tri prvoligaša koji nisu dobili licence za Prvu HNL, nisu istu dobili ni za Drugu HNL.

Od drugoligaša zahtjev za licencom za nastup u prvoj HNL su zatražili Cibalia, Gorica, Hrvatski dragovoljac, Inter i Sesvete. Nitko od njih licencu nije dobio.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatski nogometni savez

Ostale Vijesti