MICHAEL REGAN/Action Images
MICHAEL REGAN/Action Images

Leno katastrofalnom reakcijom poklonio pobjedu Evertonu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 22:52

Topnici su bili bolji, no Everton je imao raspoloženijeg golmana.

Na Emiratesu je doigrana utakmica 33. kola engleske Premier lige u kojoj je Everton autogolom Lena pobijedio Arsenala rezultatom 0:1.

U prvom poluvremenu smo gledali solidan nogomet, no unatoč prilikama s obje strane ostali smo zakinuti za golove. Prvi su opasnije zaprijetili gosti i ton i 12, minuti kad je Clavert-Lewin najviše skočio u kaznenom prostoru domaćina i tukao glavom, no lopta odlazi pored gola.

Arsenal je uzvratio u 18. minuti preko Sake, koji je tukao po sredini gola ravno u Pickforda koji nije imao previše problema s kroćenjem lopte. Na novu veliku priliku čekali smo do 29. minute kad je Richarlison dobio upotrebljivu loptu te se našao sam ispred Lena te tukao u lijevu stranu, ali njemački golman sjajnom paradom brani udarac.

Najbliže pogotku Everton je bio u 39. minuti kad je Sigurdsson odlično tukao iz slobodnog udarca, ali lopta je na njegovu nesreću završila na gredi te se na odmor otišlo s početnim rezultatom.

U nastavku su prvi zaprijetili gosti i to u 47. minuti preko Sigurdssona, no njegov udarac završava u obrambenom bloku. Samo pet minuta kasnije Richarlison ruši Ceballosa u kaznenom prostoru, a sudac Moss pokazuje na bijelu točku, no dobio je signal i VAR sobe te nakon pregleda poništava prvotnu odluku zbog zaleđa koje je prethodilo prekršaju.

Arsenal je djelovao bolje u drugom poluvremenu, no nikako nisu pronalazili put do gola Pickforda. Veliku priliku za Topnike propustio je Chambers u 64. minuti, no njegov udarac iz blizine odlazi preko gostujućeg gola. Samo tri minute kasnije zaprijetio je i Ceballos, ali Pickford ponovno pokazuje zašto je prvi golman engleske reprezentacije.

Kazna za promašaje Topnika uslijedila je u 74. minuti i to nevjerojatnom pogreškom Lena. Richarlison je probio desnu stranu te uputio oštar centaršut u peterac i to za nikog, ali Lenu lopta prolazi kroz noge i završava u mreži za 0:1.

Pogledajte autogol Lena OVDJE.

U samoj završnici smo gledali pokušaje domaćina da se vrate u egal, a najbolju priliku za to je propustio Martinelli u 94. minuti kad se sjajno snašao i tukao s par metara po golu, no Pickford je za razliku od kolege s druge strane danas zaslužio svoju plaću.



Tagovi

Bernd Leno

Ostale Vijesti