Pixsell
Pixsell

Leko: "Kao neutralni navijač platio bih kartu za gledati Martina Baturinu"

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 29.04.23. | 13:43

Strateg Hajduka održao je Konferenciju za medije pred Derbi koji se igra u nedjelju (30. travnja) na Poljudu s početkom u 18 sati.

Trener Hajduka Ivan Leko uzbuđen je prije utakmice s Dinamom u kojoj će imati veliku podršku navijača i očekuje se lijepo vrijeme, a ono što Bijeli žele spriječiti da se Modri okrune titulom prvaka u njihovom dvorištu. Zadovoljan je fokusom igrača i činjenicom da je iza njih tjedan u kojemu su lijepo trenirali. Ulaznice su skoro prodane, ostala je još samo četiri tisuće karata na raspolaganju koje će sigurno 'planuti' do utakmice što znači da će bi mogao biti pun stadion… Otkrio je da Luka Vušković sigurno neće biti u kadru jer je igranje na završnici Lige prvaka mladih ostavilo traga, odnosno ima ozljedu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica u kojoj Dinamo ima 12 bodova prednosti?

„Činjenica je da Dinamo ima 12 bodova više. Zasluženo su tu gdje jesu, mi smo tu gdje jesmo. Ne zamaramo se kalkulacijama. Nastojimo se pripremiti da odigramo dobru utakmicu. Puno ljudi, pun stadion, izvanredan teren, naš je fokus na nogometu da pokušamo našim navijačima pokazati da smo dobri i ozbiljni i da ih pokušamo pobijediti,“ kazao je u uvodu.

Potom se prisjetio derbija u Maksimiru i teškog poraza….

„To mi je najgori poraz ikad, nadam se da neće biti gorih. Bilo nam je teško, ali u životu treba gledati naprijed, koristiti lekcije da bi u budućnosti bio bolji. Nadamo se da će biti puno drugačija utakmica. Svaka utakmica ima svoju priču. Nastojiš naučiti iz svega, nekad moraš iz svojih grešaka. Nadam se da ćemo biti puno ozbiljniji i da ćemo iskoristiti momente kada budemo dominirali, a kada Dinamo bude dominirao da ćemo biti stabilni u obrani“.

Kakvo je stanje u momčadi?

„Neki igrači su se vratili. Imamo dugo internih problema. Lijepo smo trenirali s ovima koji su tu. Vidim dobar fokus i motivaciju kod igrača. Velike utakmice su za velike igrače, velike momčadi. Sve je tu da bi se odigrala dobra utakmica. Imat ćemo dovoljno igrača i kvalitete da bi pobijedili“.

Koga sigurno neće biti?

Luka Vušković ne može. Vratio se iz Švicarske nespreman“.

Dinamo?

„Trener Bišćan je jako jasan. Njegove momčadi su jako disciplinirane i organizirane. On svakoj momčadi daje pobjednički mentalitet. Kao igrač i kao trener je pobjednik. Očekujem Dinamo koji će doći pobijediti. Znamo se dugo, sigurno će napraviti sve da bi pobijedili“.

Falit će Vam Benrahou?

"Nedostajat će. On je u zadnje vrijeme među tri naša najbolja igrača, ali njegov izostanak prilika je za nekog drugog. Ekipa koja bude mirnija, fokusiranija na nogomet će imati više šansi".

Neki su zagovornici da Livaja i deset 'tića' iz Ženeve?

„Bio bih najsretniji da igraju svi koji su prošli omladinski pogon. Imao sam sreću da sam došao od predpionira do seniora. Kada se pogleda par mjeseci ne znam kada ih je više dobilo priliku. Nije bilo pritiska, svaki od njih je priliku zaslužio kvalitetom, borbenošću. Na nama je pokušati napraviti najbolju ekipu. Koliko će biti domaćih i stranaca, starih i mladih, manje je bitno“.

Kako vidite razvoj Martina Baturine?

„On je dobar. Njega je lijepo gledati. Kada si neutralan navijač kupiš kartu za gledati takve igrače“. Sigurno jedan od najboljih igrača Dinama“.

Imat ćete poticaj s tribina, koliko to znači?

„To je lijepo. To su najbolje utakmice koje ostaju kao uspomeni. Svi koji smo rođeni ovdje smo sretni jer smo mogli odigrati barem jednu utakmicu pred punim Poljudom. Na minus 12 dođe pun stadion, to je za veliki respekt. To nam je dodatni motiv da budemo pravi“.

Osjećate li se kao dužnik?

„Osjećao bih se dužnik da ne živim milijun posto za ovaj klub. Svakog ponosno i hrabro gledam u oči. Zašto imamo ovakve rezultate možemo se naći i odraditi veliku diskusiju“.

Koja je razlika između trenerske i igračke uloge?

„Razlika je. Meni je svaka utakmica na Poljudu poseban osjećaj, ja se naježim. Tako će biti uvijek. Uloga trenera i igrača je ogromna razlika. Na kraju su igrači glavni akteri“.

Vlada li atmosfera velike utakmice?

„Ovo nije ista utakmica. To je laganje samog sebe da je kao i svaka druga. Ali, u pripremi utakmice nastojiš se baviti nogometom. Ključno je 11 na 11 na terenu. Nastojimo biti mirni, a pumpanje guma o bitnosti je nepotrebno. Treba biti miran. Svakome tko je sportaš ne treba pričati o bitnosti“.

Kakav Hajduk možemo očekivati protiv Dinama?

„Hajduk kakav će znati što radi. Nastojat ćemo iskoristiti svoje momente. Ključno je da igramo za šanse, golove i asistencije. Pripremamo se kako pobijediti“.

Hoćete li pustiti Rokasa Pukštasa na Svjetsko prvenstvo do 20 godina?

Nije to stvar mene. Klub će odlučiti“, rekao je Leko, a na to se nadovezao glasnogovornik Božo Pavković koji je poručio da će klub na vrijeme komunicirati odluku.



Tagovi

HajdukHrvatska nogometna ligaHNLIvan Leko

Ostale Vijesti