REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Leipzig se iživio na gostovanju kod Fürtha, Borussia D. jedva protiv Arminije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 21:42

Nogometaši Leipziga se s gostovanja vraćaju s tri boda u džepu i uvjerljivom pobjedom 6:1

Na nesretnom su se Greuther Fürthom mnogi bundesligaši znali iživjeti ove sezone. Posljednji u nizu je RB Leipzig koji se s gostovanja u Bavarskoj vraća s pobjedom od 6:1. Nije se, međutim, činilo da će se utakmica za domaći sastav pretvoriti u takvu kalvariju budući da su poveli već u četvrtoj minuti pogotkom Lewelinga. Projurio je Nijemac po desnoj strani, pa nakon smušene reakcije gostujuće obrane zavukao loptu uz prvu stativu za 1:0.

Lewelingov gol pogledajte OVDJE

Nije trebalo dugo nogometašima Leipziga da se oporave od početnog šoka. Andre Silva je na asistenciju Angelina poravnao na 1:1 u 17. minuti okršaja. Akciju je započeo hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol (igrao do 59. minute), čija je lopta pripremila centaršut Angelina koji je u nastavku naciljao Silvinu glavu.

Silvin gol pogledajte OVDJE

Za totalni preokret zaslužna je desnica Emila Forsberga. Nakon kratkog kornera, Nkunku je pronašao Forsberga na 20-ak metara od gola, a Šveđanin je zatim pogodio drugi kut Fürthovog gola za 2:1. u 32. minuti.

Forsbergov gol pogledajte OVDJE

Tri minute kasnije sijevnula je nova kontra Leipziga. Silva je dobio loptu na desnoj strani i zatim je dijagonalom pronašao glavu Nkunkua, koji glavom spušta za natrčalog Laimera. Igrač Leipziga je utrčao u peterac domaćina pa mekano prebacio vratara.

Laimerov pogodak pogledajte OVDJE

Lagodniji nastavak omogućio je Henrichs pogotkom prije odlaska na veliki odmor. Angelino je dobio loptu na lijevoj strani, naciljao drugu stative odakle je Henrichs iz natrčavanja pospremio loptu u mrežu.

Henrischsov gol pogledajte OVDJE

U drugom poluvremenu nije bilo toliko uzbuđenja, ali je s nova dva gola Leipzig potvrdio visoku pobjedu. U 59. minuti je Forsberg ubacio iz slobodnjaka točno na glavu Simakana koji zabija za 5:1.

Gol Simakin pogledajte OVDJE

Forsberg se stigao pohvaliti i još jednom asistencijom, ovog puta za Nkunkua u 69. za konačnih 6:1.

Nkunkuov pogodak pogledajte OVDJE

U ranijem je pak terminu Borussia Dortmund pred svojim je navijačima s 1-0 pobijedila Arminiju Bielefeld i tako smanjila zaostatak za vodećim Bayernom na sedam bodova uz utakmicu manje.

Marius Wolf je u 21. minuti zatresao mrežu gostiju, što je bilo dovoljno za pobjedu. Marin Pongračić je za pobjednički sastav odigrao svih 90 minuta.

Eintracht je u Frankfurtu preokretom došao do pobjede nad Bochumom. Gosti su poveli u 19. minuti pogotkom Poltera. Izjednačenje je donio autogol Mašovića u 46. minuti, a pobjedu domaćoj momčadi donio je Kamada u 52. minuti. Kristijan Jakić je bio u početnoj postavi Eintrachta i igrao do 87. minute.


Bundesliga, 26. kolo:

Subota, 12. ožujka:

Hoffenheim – Bayern 1:1

Freiburg – Wolfsburg 3:2

Union Berlin – Stuttgart 1:1

Augsburg – Mainz (odgođeno zbog covida-19)

Borussia M. – Hertha 2:0


Nedjelja, 13. ožujka:

Bayer Leverkusen – Köln 0:1

Borussia D. – Arminia Bielefeld 1:0

Eintracht Frankfurt – Bochum 2:1

Greuther Fürth – RB Leipzig 1:6




Tagovi

BundesligaRB LeipzigGreuther FurthJoško GvardiolBorussia DortmundMarin PongračićKristijan Jakić

Ostale Vijesti